Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per IS mirtininko sprogdinimą Afganistano šiitų mečetėje žuvo 7 žmonės

Mažiausiai septyni žmonės žuvo, o dar 15 buvo sužeisti penktadienį džihadistų judėjimo „Islamo valstybės“ mirtininkui atakavus šiitų mažumos mečetę šiaurinėje Afganistano dalyje, pranešė Talibano vyriausybė.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Po to, kai 2021 metų rugpjūtį valdžią užgrobęs Talibanas nuvertė JAV remiamą vyriausybę, sprogdinimų ir mirtininkų atakų skaičius smarkiai sumažėjo.

Tačiau kelios ginkluotos grupuotės, įskaitant džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) regioninį skyrių, tebekelia grėsmę.

Sprogimas nuaidėjo, kai šiitai maldininkai susirinko į penktadienio maldas Imamo Zamano mečetėje Pole Chomri mieste, Baglano provincijos sostinėje.

„Per mirtininko išpuolį (...) žuvo septyni šiitai tautiečiai, o dar 15 buvo sužeisti“, – sakoma provincijos informacijos ir žiniasklaidos vadovo Mustafos Asadullah Hashimi (Mustafos Asadulos Hašimio) pareiškime.

Jis pridūrė, kad į įvykio vietą išsiųsti teisėsaugos pareigūnai, turintys „ištirti, kaip įvyko šis širdį draskantis incidentas“.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė IS.

IS kovotojas „pasiekė susibūrimo centrą (...) ir tada susprogdino savo mirtininko diržą“, sakoma džihadistų naujienų agentūros „Amaq“ pranešime.

Šaltinis iš Baglano provincijos ligoninės, kuris kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, pranešė apie didesnį aukų skaičių ir teigė, kad iki šiol į ligoninę buvo atvežta 19 kūnų ir 40 sužeistų pacientų.

„Kai kurie žuvusieji ir sužeistieji taip pat buvo išvežti į kitas privačias ligonines“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas