Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Izraelio naktinius antskrydžius Beirute sužeisti du belgų žurnalistai

Libane buvo sužeisti du belgų žurnalistai, kurie rengė reportažus apie Izraelio naktinius antskrydžius Beirute, ketvirtadienį pranešė jų darbdavys.
Irano ataka Beirute
Irano ataka Beirute / „Zuma press“/„Scanpix“

Flamandų komercinio transliuotojo VTM korespondentas Robinas Ramaekersas (Robinas Ramakersas) patyrė veido sužalojimus, o operatorius Stijnas De Smetas (Steinas De Smetas) dėl kojos sužeidimo gydomas ligoninėje, pranešė transliuotojo patronuojančioji bendrovė „DPG Media“. 

„Praėjusią naktį Beiruto centre įvyko sprogimas. Kai Robinas ir Stijnas norėjo parengti reportažą apie tai, jie buvo sužeisti, – sakoma „DPG Media“ išplatintame pranešime. – Dabar jie abu yra saugūs, jais rūpinamasi.“

Bendrovės teigimu, incidento aplinkybės kol kas nežinomos. Belgijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad atidžiai stebi padėtį. 

Izraelis Libane vykdo oro antskrydžius prieš Irano remiamą grupuotę „Hezbollah“, o antradienį pasiuntė karių per sieną į pietinę šalies dalį. 

Ketvirtadienio naktį Izraelio kariuomenė surengė oro antskrydžių Beirute. Oficiali Libano Nacionalinė naujienų agentūra (NNA) pranešė, kad prieš aušrą sostinei buvo suduota 17 smūgių.

Vienas „Hezbollah“ artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad vienas iš smūgių buvo nukreiptas į „Hezbollah“ gelbėjimo centrą. Libano sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo mažiausiai šeši žmonės. 

Izraelis, nukreipęs dėmesį nuo karo Gazos Ruože, kilusio po pernai spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengto išpuolio, teigia bandantis apsaugoti savo šiaurinę sieną su Libanu, kad dešimtys tūkstančių izraeliečių, perkeltų dėl beveik metus trunkančių susišaudymų su „Hezbollah“, galėtų grįžti namo.

Per Izraelio smūgius Libane jau žuvo daugiau kaip 1 tūkst. žmonių, o praėjusią savaitę žydų valstybė sudavė skaudų smūgį šiai grupuotei – didelės smūgio metu buvo nukautas jos lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala).

Libano valdžios institucijos teigia, kad apie milijoną žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Pernai per Izraelio apšaudymus žuvo vienas žurnalistas, o dar šeši reporteriai, įskaitant du AFP žurnalistus, buvo sužeisti, kai rengė reportažus apie kovas Pietų Libane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas