Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 24 /12:57

Per Izraelio reidą Vakarų Krante žuvo du palestiniečiai

Izraelio kariuomenė per praėjusios nakties reidą okupuoto Vakarų Kranto Nabluso mieste nukovė du palestiniečius, sekmadienį pranešė abiejų šalių pareigūnai.
Vakarų Krantas
Vakarų Krantas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Izraelio kariuomenė incidentą pavadino susišaudymu su ginkluotais asmenimis. Jos pranešime sakoma, kad keliose vietose, įskaitant Nablusą, buvo vykdomos operacijos ir panaudoti koviniai šoviniai. Kariuomenė nurodė, kad buvo areštuoti keturi „asmenys, įtariami dalyvavimu teroristinėje veikloje“.

Palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad 25 metų Muhamadas Azizi žuvo nuo kulkos, pataikiusios jam į krūtinę, o 28 metų Abdul Rahmanas Jamalas Suleimanas Sobhas buvo nušautas į galvą.

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis pranešė, kad Nabluse gydo 19 sužeistųjų, tarp jų 10 asmenų su šautinėmis žaizdomis.

Nuo kovo pabaigos žuvo mažiausiai 52 palestiniečiai, daugiausia Vakarų Krante. Tarp jų yra įtariamų kovotojų ir civilių, įskaitant televizijos „al Jazeera“ žurnalistę Shireen Abu Akleh. Žurnalistė, taip pat turėjusi JAV pilietybę, žuvo rengdama reportažą apie Izraelio reidą Džanine.

Izraeliečių saugumo pajėgos pastaraisiais mėnesiais kone kasdien rengia reidus Vakarų Krante. Taip reaguojama į virtinę palestiniečių ir Izraelio arabų surengtų išpuolių, per kuriuos žuvo 19 žmonių, daugiausia civilių izraeliečių Izraelio teritorijoje.

Taip pat žuvo trys užpuolikai Izraelio arabai.

„Įtariami teroristai“

Izraelio kariuomenės pareiškime nurodoma, kad operacija Nabluse buvo vykdoma drauge su policija ir kad taip pat vykdytos operacijos keliose kitose vietose, įskaitant Džanino miestą.

Kariuomenės teigimu, operacija Nabluse buvo surengta siekiant „sulaikyti ginkluotus įtariamus teroristus“.

Per operaciją „įvyko ginkluotų įtariamųjų ir Izraelio pajėgų susišaudymas“, pataikyta į kažkiek „teroristų“, sakoma pareiškime.

Kariuomenė taip pat teigė, kad per operaciją „buvo sukurstytos smurtinės riaušės“, sukėlusios pavojų karių gyvybėms, todėl „kariai atsakė riaušių vaikymo priemonėmis ir kovine ugnimi“.

Tuo metu Kabatijoje kariuomenė drauge su pasienio policija siekė „sulaikyti du [asmenis], įtariamus dalyvavimu teroristinėje veikloje“.

„Ginkluoti įtariamieji šovė į karius, o jie atsakė ugnimi“, – nurodė kariuomenė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas