Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Izraelio smūgį Beiruto centrui žuvo 22 žmonės

Per Izraelio oro smūgį Beiruto centrui ketvirtadienį žuvo mažiausiai 22 žmonės, o Izraelio sausumos pajėgos Libane buvo apkaltintos šaudymu į Jungtinių Tautų taikdarių būstinę.
Louisa Gouliamaki / REUTERS
Louisa Gouliamaki / REUTERS
Temos: 2 Izraelis Libanas

Smūgis Beiruto centrui buvo trečia tokia ataka, Izraeliui praėjusį mėnesį suintensyvinus savo kampaniją prieš Libaną. Dažniausiai Izraelis atakuoja Beiruto pietinę dalį, o ne jo centrą.

Libano sveikatos apsaugos ministerija paskelbė patikslintą per ketvirtadienio smūgį žuvusių žmonių skaičių – 22 – ir nurodė, kad sužeistųjų skaičius padidėjo iki 117.

Izraelio pareigūnai kol kas nekomentavo, į ką buvo taikytasi.

Vienas libaniečių saugumo pareigūnas sakė, kad taikinys buvo Irano remiamos ginkluotos grupuotės „Hezbollah“ veikėjas.

Smūgis buvo suduotas tą pačią dieną, kai JT taikos palaikymo pajėgos Libane (UNIFIL) pranešė, kad Izraelio tankams apšaudžius jų būstinę šalies pietuose buvo sužeisti du jų nariai indoneziečiai.

Italijos, kuri labai prisideda prie UNIFIL, gynybos ministras Guido Crosetto (Gvidas Krosetas) pasmerkė JT taikos palaikymo pajėgų būstinės Libane apšaudymą ir sakė, kad panašūs incidentai yra netoleruotini ir gali būti karo nusikaltimas. Ispanija ketvirtadienį pareiškė, kad šūviai į UNIFIL būstinę buvo šiurkštus tarptautinės teisės pažeidimas.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) penktadienį Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) viršūnių susitikimo Laose kuluaruose sakė: „Atakos prieš JT taikos misijas yra neatsakingas ir nepriimtinas (dalykas). Štai kodėl raginame Izraelį ir (...) visas šalis visiškai gerbti tarptautinę humanitarinę teisę.“

Vašingtonas sakė, jog Izraeliui taikantis į „Hezbollah“ objektus labai svarbu, kad nekiltų grėsmė JT taikdariams.

Izraelio kariuomenė tvirtino veikusi prieš „Hezbollah“ kovotojus netoli UNIFIL būstinės ir nurodžiusi JT pajėgoms tame rajone likti apsaugotose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas