Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per Izraelio smūgius Sirijoje žuvo aštuoni kariai, praneša valstybinė žiniasklaida

Per Izraelio aviacijos smūgius Sirijos kariuomenės pozicijoms pietinėje Daraa provincijoje anksti trečiadienį žuvo aštuoni ir buvo sužeisti dar septyni sirų kariai, pranešė valstybinė žiniakslaida.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Izraelis Sirija

„Maždaug 1 val. 45 min. (ir Lietuvos laiku) priešas Izraelis įvykdė oro agresiją iš okupuotų Golano Aukštumų“, – sakoma pranešime.

Izraeliečių kariuomenė trečiadienį paskelbė smogusi karinei infrastruktūrai Sirijoje, reaguodama į apšaudymus Izraelio link.

Izraelio gynybos pajėgų pareiškime sakoma, kad naikintuvai smogė karinei infrastruktūrai ir minosvaidžiams, priklausantiems Sirijos kariuomenei. Nurodoma, kad tai buvo reakcija į antradienio apšaudymą.

Vis labiau nuogąstaujama, kad Izraelio karas su palestiniečių islamistų grupuote „Hamas“ sukels sumaištį visame regione ir dar labiau pakurstys įtampą tarp Izraelio ir Sirijos, taip pat tarp Izraelio ir Irano remiamos Libano grupuotės „Hezbollah“.

Karas kilo spalio 7-ąją „Hamas“ įsiveržus į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudžius mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmus daugiau kaip 220 įkaitų.

Atsakydama į išpuolį, žydų valstybė pradėjo bombardavimo kampaniją Gazos Ruože, kur su žeme buvo sulyginti ištisi miestų kvartalai. Ten žuvo beveik 5,8 tūkst. žmonių, sako „Hamas“ kontroliuojamos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Sekmadienį Izraelio smūgiai iš rikiuotės išvedė du pagrindinius karo nualintos Sirijos oro uostus, pranešė sirų valstybinė žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas