Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per Izraelio smūgius Sirijoje žuvo karys, išvestas iš rikiuotės Alepo oro uostas

Izraelis vėlai pirmadienį sudavė smūgių taikiniams Sirijos šiaurinėje Alepo provincijoje, kur žuvo karys ir buvo sužeisti dar septyni žmonės, įskaitant du civilius, be to, išvestas iš rikiuotės Alepo tarptautinis oro uostas, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Alepas
Alepas / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Maždaug 23 val. 35 min. (vietos ir Lietuvos laiku)... Izraelis keliomis raketomis įvykdė oro ataką... taikydamasis į Alepo tarptautinį oro uostą ir virtinę vietų netoli Alepo“, – remdamasi šaltiniu kariuomenėje pranešė valstybinė naujienų agentūra SANA.

„Žuvo vienas karys, o dar septyni žmonės, įskaitant du civilius, buvo sužeisti“, – sakoma pranešime. SANA taip pat pranešė, kad padaryta materialinių nuostolių ir kad Alepo oro uostas išvestas iš rikiuotės.

Karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė apie virtinę sprogimų Alepo tarptautinio oro uosto rajone ir Nairabo kariniame aerodrome Alepo provincijoje, nulėmusių gaisrą šaudmenų sandėlyje.

Britanijoje įsikūrusi SOHR nurodė, kad ir oro uoste, ir aerodrome padaryta didelė materialinė žala.

Be to, Izraelio raketų nukrito ant gynybos sektoriaus gamyklų Alepo provincijos as Safyro rajone. Ten taip pat padaryta materialinių nuostolių, sakoma SOHR pranešime.

Per daugiau kaip dešimtmetį trunkantį Sirijos karą Izraelis yra sudavęs šimtus aviacijos smūgių Sirijos teritorijoje, daugiausia taikydamasis į Irano remiamas jėgas, Libano „Hizbollah“ kovotojus ir Sirijos kariuomenės pozicijas.

Izraelis retai komentuoja savo smūgius Sirijoje, bet ne kartą sakė, kad neleis nesutaikomam priešininkui Iranui sustiprinti savo pozicijų karo draskomoje šalyje.

Irano remiamos sukarintos grupės turi daug kovotojų Alepo regione, kur 2016 metais labai padėjo kariuomenei atkovoti sukilėlių kontroliuotus miesto rajonus.

Kovo 22 dieną per Izraelio raketų smūgį Alepo oro uoste buvo sunaikintas įtariamas ginklų sandėlis, kuriuo naudojosi Irano remiamos grupės, tuo metu skelbė SOHR. Valdžia savo ruožtu buvo pranešusi, kad dėl smūgio nutrūko oro uosto darbas.

Kovo 7-ąją per Izraelio smūgį šiam oro uostui žuvo trys žmonės, buvo nutraukti skrydžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas