Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „Lion Air“ orlaivio katastrofą žuvusio sūnaus motina: „Mano širdis pasruvo krauju, aš jo netekau“

Pirmadienį ryte po pakilimo Indonezijos sostinėje praėjus vos 13-ai minučių, sudužo „Lion Air“ lėktuvas, gabenęs 189 žmones. Dabar apie katastrofą primena pora mažų raudonų vaikiškų batukų, aukštakulniai, piniginės ir tuščios kuprinės, išrikiuotos eilėmis ant grindų Tanjung Priok uoste, Šiaurės Džakartoje.
Laineriu skrido 188 žmonės
Laineriu skrido 188 žmonės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia CNN, daugeliui šeimų šie asmeniniai daiktai, ištraukti iš Javos jūros, yra jų širdis daužantys įrodymai, patvirtinantys, kad per lėktuvo katastrofą jie neteko savo mylimų žmonių.

Trečiadienį žuvusiųjų giminaičiai į prieplauką buvo kviečiami atpažinti artimųjų daiktus, kurie laikomi prie įvairiausių nuolaužų, kurias pavyko ištraukti.

Tarp ištrauktų daiktų – piniginės, kiti asmeniniai daiktai, tarp jų – ir vaikiška „Hello Kitty“ piniginė.

Epi Syamsulas Qomaras, kurio 24-erių sūnus skrido minėtu lėktuvu, apsipylė ašaromis, kai atpažino jo batą...

„Aš pamačiau savo sūnaus juodą sportbatį“, – sunkiai kalbėjo jis CNN. „Taip pat rasta jo banko čekių knygelė“, – pridūrė palūžęs vyras.

Aš pamačiau savo sūnaus juodą sportbatį, – sunkiai kalbėjo jis CNN.

E.S.Qomaras sakė tikintis, kad jo sūnaus Muhammado Ravi Andriyano kūnas tebėra orlaivio „Boeing 737-MAX“ viduje.

„Mes rasime jo kūną“

49-erių Abdulas Rahmanas, kurio sūnus Ryanas Aryandi taip pat buvo lėktuve, teigė, kad 24-erių jo sūnus keliavo stebėti paplūdimio futbolo mačo.

A.Rahmanas CNN pasakojo, kad rado savo sūnaus batus, taip pat juodą krepšį, kuris dabar tuščias. Vyras sakė, kad norėtų, jog bent kuri nors jo vaiko kūno dalis būtų rasta...

E.S.Qomaras kalbėjo, kad tikisi, jog jo sūnaus palaikai bus rasti. „Aš vis dar tikiu, kad mes rasime jo kūną“, – teigė jis.

Lėktuvas, kuriuo skrido 189 žmonės, tarp kurių trys vaikai, sudužo praėjus vos 13-ai minučių po pakilimo iš Džakartos oro uosto. Reiso JT-610 laineris turėjo skristi iš Indonezijos sostinės į Pankalpinango miestą Bankos saloje.

Indonezijos tyrėjai vis dar ieško lėktuvo „juodųjų dėžių“, kurios, kaip tikimasi, atsakys į klausimus, kodėl įvyko katastrofa.

Pareigūnai sužymi artimųjų atpažintus daiktus ir perduoda juos tyrimui.

Nepavyksta rasti nė ženklo apie artimųjų daiktus

Vis dėlto kai kurios šeimos neranda nė užuominų į savo artimųjų daiktus.

Mardiana Harahap, kurios sutuoktinis Muasas Effendi Nasutionas skrido minėtu lėktuvu, sakė, kad atėjo į uostą su dviem dukromis, sūnumi ir broliu, tikėdamasi rasti mylimajam priklausiusių daiktų. Deja, bandymas buvo nesėkmingas.

Kiti, tarp jų 53-ejų Nunik Hesti, sakė, kad nė nežinojo, jog artimieji skrido tuo lėktuvu.

Ji CNN prisipažino, kad nežinojo, jog 32-ejų sūnus Wahyu Aldilla buvo Džakartoje ir ketino skristi į Pankalpinango miestą Bankos saloje.

N.Hesti pasakojo, kad gamino maistą, kai sulaukė skambučio iš kito sūnaus, kuris pranešė, jog kažkas nutiko Wahyu.

„Tuomet pamačiau žinių pranešimus apie nukritusį lėktuvą. Buvo pranešama, kad buvo prarastas ryšis su orlaiviu, o netrukus jis paniro 30-35 metrus po vandeniu“, – sakė moteris. „Aš pagalvojau „Dieve mano!“ Mano širdis pasruvo krauju, nebegalėjau toliau gaminti. Supratau, kad jo netekau...“, – kalbėjo ji.

Aš pagalvojau „Dieve mano!“ Mano širdis pasruvo krauju, nebegalėjau toliau gaminti. Supratau, kad jo netekau..., – kalbėjo ji.

N.Hesti kartu su giminaičiais nuvyko į „Lion Air“ krizių centrą, kur ji pateikė ištirti sūnaus DNR – nuvežė jo dantų šepetėlį, šukas ir vilkėtus drabužius. Tai tyrėjams padeda identifikuoti aukas.

Moteris CNN sakė, kad „Lion Air“ suteikė apgyvendinimą ir maitinimą, kol pareigūnai atlieka tyrimą. Daugiausia informacijos ji gauna iš naujienų telefone ir per televiziją.

VIDEO: Indonezijos lainerio katastrofos vietoje surinkta daugiau palaikų, o artimieji dar laukia stebuklo
VIDEO: Išgyvenusiųjų nėra: iš jūros traukiami žmonių kūnai, daiktai ir lėktuvo nuolaužos
VIDEO: Katastrofa Indonezijoje: nukritusio lainerio su 189 žmonėmis nelaimės vietoje rastos nuolaužos ir asmeniniai daiktai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas