Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per naują išpuolį Vakarų Krante palestinietis sunkiai sužeidė izraelietį

Vakarų Krante pirmadienį šaudęs palestinietis sunkiai sužeidė izraelietį, šio būklė kritinė, pranešė Izraelio gelbėjimo tarnyba „Mada“.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Incidentas įvyko neslopstant naujai smurto bangai, kitą dieną po to, kai palestiniečių užpuolikas Vakarų Kranto šiaurėje nušovė du izraeliečius, o izraeliečių naujakuriai keršydami siautėjo viename palestiniečių mieste, kur padegė dešimtis namų ir automobilių.

„Mada“ duomenimis, pirmadienį buvo šaudoma vienoje sankryžoje netoli palestiniečių Jerichono miesto. Sužeisto 25 metų vyro būklė kritinė, jis buvo gaivinamas ir vežamas į ligoninę.

Policija pranešė ieškanti užpuoliko, pabėgusio automobiliu.

Anksčiau Izraelis dėl sekmadienio smurto, kuris buvo didžiausias per kelis dešimtmečius, į Vakarų Kranto šiaurę nusiuntė papildomus šimtus karių.

Palestiniečiai okupuotame Vakarų Krante pirmadienį skaičiavo, kiek kainavo kruvinas Izraelio naujakurių smurtas Chuvaros mieste, prasiveržęs po dviejų izraeliečių brolių nužudymo.

Reakcija į naujakurių siautėjimą parodė pirmuosius nesutarimus Izraelio naujojoje dešiniojo sparno vyriausybėje. Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ragino laikytis rimties, o vienas jo valdančiosios koalicijos narys gyrė naujakurių veiksmus ir sakė, kad tokiomis priemonėmis atgrasoma nuo palestiniečių išpuolių.

Sekmadienio išpuoliai įvykdyti po to, kai anksčiau tą pačią dieną Izraelio ir palestiniečių pareigūnai po itin retų derybų Jordanijoje įsipareigojo užkirsti kelią naujiems smarkiai suintensyvėjusio smurto atvejams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas