Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per naujus susirėmimus Indijos šiaurės rytuose žuvo 40 žmonių

Per naują smurto protrūkį Indijos šiaurės rytuose esančiame Manipure žuvo apie 40 įtariamų kovotojų ir du policininkai, sekmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė pareigūnas, patvirtindamas valstijos premjero komentarus vietos žiniasklaidai.
Kruvini susirėmimai Indijoje
Kruvini susirėmimai Indijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Indija Smurtas

Manipure kilo nerimas po to, kai šį mėnesį per etninius susirėmimus atokioje Indijos šiaurės rytų valstijoje žuvo mažiausiai 70 žmonių ir dešimtys tūkstančių buvo priversti bėgti.

Nenorėjęs būti įvardytas valstijos vyriausybės pareigūnas sakė, kad Manipuro vyriausiasis ministras N. Birenas Singhas anksčiau sekmadienį žurnalistams sakė, kad saugumo pajėgos per pastarąsias dvi dienas nužudė apie 40 kovotojų.

„Teroristai prieš civilius gyventojus naudojo M-16 ir AK-47 automatus bei snaiperių ginklus. Jie atvyko į daugelį kaimų ir degino namus“, – vietos žiniasklaida citavo N.Bireno Singho žodžius.

„Padedami kariuomenės ir kitų saugumo pajėgų pradėjome imtis labai griežtų veiksmų prieš juos. Turime pranešimų, kad nukauta apie 40 teroristų“, – cituojamas N.Birenas Singhas.

Kariuomenės šaltinis patvirtino, kad neramumai padažnėjo, ir sakė, kad per pastarąją parą žuvo keturi žmonės.

„Mažiausiai trys ginkluoti nusikaltėliai, kurie bandė padegti tuščius namus ir šaudė į saugumo pajėgas, kai šios bandė juos sustabdyti, žuvo per atsakomąjį šaudymą“, – AFP sakė šaltinis, atsisakęs nurodyti savo pavardę.

„Dar vienas ginkluotas nusikaltėlis buvo nužudytas Morėje ir dar trys, tarp jų du saugumo darbuotojai, buvo sužeisti“, – sakė šaltinis.

Tolimos valstijos Indijos šiaurės rytuose, įsiterpusios tarp Bangladešo, Kinijos ir Mianmaro, jau seniai yra įtampos tarp skirtingų etninių grupių židinys.

Gegužę smurtas Manipure kilo tarp manipuriečių, kurie yra hinduistai ir gyvena valstijos sostinėje Imphale bei krikščionių kukių genties, kuri yra įsikūrusi daugiausia aplinkiniuose kalnų rajonuose.

Kukių lyderiai sako, kad manipuriečių bendruomenė gyvena palyginti gerai ir kad būtų nesąžininga suteikti jai daugiau privilegijų. Manipuriečiai sako, kad genčių privilegijos būtų apsaugotos.

Kukiai baiminasi, kad manipuriečiams taip pat gali būti leista įsigyti žemės tose teritorijose, kurios šiuo metu rezervuotos jiems ir kitoms genčių grupėms.

Tūkstančiai karių buvo dislokuoti tvarkai atkurti, o apie 30 tūkst. civilių buvo priversti palikti savo namus ir išvyko į kariuomenės valdomas stovyklas perkeltiesiems asmenims. Mobiliojo ryšio internetas neveikė kelias savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas