Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 31 /09:31

Per oro smūgius Rusijos ir Ukrainos pasienio miestuose žuvo mažiausiai tuzinas žmonių

Rusijos ir Ukrainos pasienio miestuose penktadienį per oro smūgius žuvo mažiausiai tuzinas žmonių, pranešė pareigūnai.
Ukrainos ataka į Charkovą / Federico Quintana/SIPA / Federico Quintana/SIPA
Ukrainos ataka į Charkovą / Federico Quintana/SIPA / Federico Quintana/SIPA

Abi pusės taip pat teigė padariusios pažangą mūšio lauke – Maskva Ukrainos rytuose, o Kyjivas – Rusijos vakariniame Kursko regione, kur tęsia savo netikėtą puolimą.

Penktadienio popietę per Rusijos oro smūgį šiaurės rytiniame Charkivo mieste žuvo septyni žmonės, įskaitant 14 metų mergaitę, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministras.

Penktadienio vakarą gelbėtojai vis dar traukė kūnus iš griuvėsių. Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizduose matyti po smūgio suniokoti viršutiniai sovietinio daugiabučio aukštai ir siautėjantis gaisras.

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad sužeisti mažiausiai 77 žmonės, tarp jų 18 vaikų.

Po išpuolio, kuris, pareigūnų teigimu, buvo surengtas naudojant valdomą bombą, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Kyjivo rėmėjus Vakaruose padidinti paramą.

„Kad sustabdytume šį terorą, mums reikia ryžtingų partnerių sprendimų“, – teigė V. Zelenskis savo „Telegram“ pranešime.

„Mums reikia ilgo nuotolio pajėgumų“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje Kyjivo raginimus sąjungininkams panaikinti Vakarų tiekiamų raketų naudojimo Rusijos teritorijoje apribojimus ir tiekti daugiau ilgo nuotolio ginklų.

„Mums reikia, kad būtų įgyvendinti susitarimai su Ukraina dėl oro gynybos. Tai susiję su gyvybių išsaugojimu“, – teigė prezidentas.

Smūgiai Belgorode

Rusija pranešė, kad Ukraina apšaudė Belgorodo miestą ir jo apylinkes kasetiniais šaudmenimis, per kuriuos žuvo mažiausiai penki ir buvo sužeisti 37 civiliai gyventojai, įskaitant mažiausiai šešis vaikus.

„Viena moteris ir keturi vyrai mirė nuo žaizdų vietoje, kol atvyko greitosios pagalbos automobilis“, – „Telegram“ teigė regiono gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Jis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip po vieno iš smūgių name siautėja gaisras. Valstybinė žiniasklaidos agentūra TASS paskelbė nuotraukas, kuriose matyti nuolaužomis padengtas Belgorodo kelias.

Per visą karą tiek Belgorodas, tiek Charkivas ne kartą buvo atakuojami iš oro.

Gegužę Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo naują puolimą Charkivo regione, kuriuo, jo teigimu, buvo siekiama nustumti Ukrainos pajėgas atgal ir sukurti „saugumo zoną“ Rusijos pasienio gyvenvietėms.

Maskvos kariai penktadienį taip pat pareiškė užėmę dar tris kaimus Rytų Ukrainoje, vieną iš jų – Charkivo srityje, spausdami Ukrainos karius, kuriems trūksta žmonių ir amunicijos.

Penktadienį Ukraina taip pat teigė pažengusi į priekį Rusijos vakarinėje Kursko srityje ir nuo rugpjūčio 6 dienos, kai pradėjo puolimą, užėmusi 100 gyvenviečių ir daugiau kaip 1,2 tūkst. kv. km teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas