Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per parą Lamanšą kirto rekordinis migrantų skaičius

Lamanšo sąsiaurį į Jungtinę Karalystę iš šiaurinės Prancūzijos mažomis valtimis per parą kirtusių žmonių skaičius pasiekė naują rekordą, antradienį pranešė Londono vyriausybė.
Migrantai Lamanšo sąsiauryje
Migrantai Lamanšo sąsiauryje / AP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį buvo aptikti maždaug 1 295 nelegaliai į šalį atvykę žmonės. Šis skaičius viršijo ankstesnį vienos dienos rekordą, pasiektą 2021 metų lapkričio 11 dieną, kai JK pasiekė 1 185 imigrantai, pranešė Gynybos ministerija.

Šiais metais JK užregistruota iš viso apie 22 670 nelegalių migrantų – beveik dvigubai daugiau nei 2021 metais per tą patį laikotarpį.

Praėjusiais metais JK valdžios institucijos iš viso sulaikė ir pargabeno į krantą 28 526 žmones, bandžiusius kirsti judrų laivybos kelią.

Nelegalių migrantų problema kelia didelį galvos skausmą JK vyriausybei, kuri po išstojimo iš Europos Sąjungos žadėjo sugriežtinti savo sienų kontrolę.

Ji taip pat padidino įtampą Londono ir Paryžiaus santykiuose. JK vyriausybė kaltina Prancūziją, jog ši deda nepakankamai pastangų, kad užkirstų kelią tokioms kelionėms.

Siekiant išspręsti šią problemą, sugriežtinti įstatymai, kuriais siekiama kovoti su žmonių kontrabandininkų gaujomis, organizuojančiomis neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną.

Tačiau vyriausybės prieštaringai vertinamus planus išsiųsti dalį migrantų į Ruandą, kad jie būtų perkelti, sustabdė keli teisiniai ginčai.

Jungtinės Karalystės vyriausybė tvirtina, kad tokia politika yra būtina, nes prieglobsčio prašymų nagrinėjimo ir migrantų apgyvendinimo išlaidos yra per didelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas