Sportas gyvai
06 28 /15:55

Per Rusijos apšaudymą Rytų Ukrainoje žuvo 4 žmonės

Ukrainos rytuose esančiame Niujorko kaime penktadienį per Rusijos apšaudymą žuvo keturi žmonės ir dar trys buvo sužeisti, įskaitant 8-erių metų vaiką, pranešė Donecko srities prokurorai.
Ukrainos karių pozicija fronto linijoje Niujorke, Ukrainoje
Ukrainos karių pozicija fronto linijoje Niujorke, Ukrainoje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Rusų sviedinys sunaikino „penkiaaukščio pastato įėjimą, žuvo keturi civiliai gyventojai nuo 43 iki 76 metų. Buvo sužeista 39-erių moteris ir jos 8-erių dukra“, pranešė Donecko srities prokuratūra.

Per atskirą artilerijos smūgį buvo sužeistas 45-erių vyras.

Ukrainos šiaurės rytinėje Charkivo srityje, kur Maskva gegužę pradėjo didelį antžeminį puolimą, ryte per apšaudymą viename pasienio kaime žuvo 56 metų moteris, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Per apšaudymą taip pat sužeisti du žmonės, įskaitant 70 metų moterį, pietinėje Chersono srityje, pranešė regiono institucijos.

Ukrainos kariai daugiau nei dvejus metus trunkančiame kare susiduria su amunicijos trūkumu ir išsekimu, o tuo naudodamasi Rusija žengia į priekį ir pastarosiomis savaitėmis skelbia užėmusi keletą gyvenviečių.

Civilių aukų skaičius taip pat nemažėja ir gegužę pasiekė 11 mėnesių aukščiausią lygį – patvirtintos mažiausiai 174 žūtys, teigia Jungtinės Tautos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius