Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 03 /16:37

Per rusų ataką Dnipro mieste žuvo keturi žmonės, 27 sužeisti

Rusams trečiadienį raketomis ir dronais atakavus Ukrainos pietrytinį Dnipro miestą žuvo penki žmonės, o dar 47 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

Rusams pradėjus puolimą Dnipre Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino sąjungininkus padėti sustiprinti šalies oro gynybą ir suteikti daugiau tolimojo nuotolio ginklų, kad būtų užkirstas kelias Rusijos smūgiams.

„Iki šiol žuvo penki žmonės. Užuojauta šeimoms ir draugams“, – socialiniame tinkle rašė V.Zelenskis.

VIDEO: Rusijos pajėgos smogė Dnipro miestui: keturi negyvi, dešimtys sužeistų

Rusijos pajėgos nuolat taikosi į pramoninį miestą ir aplinkinį regioną nuo pat 2022 metų vasario, kai pradėjo invaziją.

Srities gubernatorius Serhijus Lysakas apibūdino išpuolį kaip klastingą ir sakė, kad tarp nukentėjusiųjų yra 14 metų paauglė.

Ukrainos žiniasklaidoje paskelbtoje mėgėjiškoje vaizdo medžiagoje matyti virš miesto kylantis didžiulis juodų dūmų stulpas ir iš įvykio vietos dideliu greičiu važiuojantys automobiliai.

Ukrainiečių karinės oro pajėgos pranešė, kad jų oro gynybos sistemos numušė šešis dronus ir penkias iš septynių raketų, kurios daugiausia buvo nukreiptos į Dniprą.

Kadras iš vaizdo įrašo/Rusijos apšaudymo padariniai Dnipre
Kadras iš vaizdo įrašo/Rusijos apšaudymo padariniai Dnipre

Visuomeninis transliuotojas „Suspilne“ sakė, kad per ataką nukentėjo prekybos centras. Be to, prie vienos medicinos įstaigos kilo gaisras.

Dnipropetrovsko srities tarybos vadovas apibūdino šį išpuolį kaip masinį ir paskelbė nuotraukų, kuriose matyti per išpuolį nukentėję pastatai ir ant žemės pabirę sudužę stiklai.

„Taip dabar atrodo vienas iš miesto prekybos centrų. Išdaužyti automobiliai ir langai, nukentėjo degalinė. Visi padariniai vis dar tiriami“, – sakė Mykola Lukašukas.

V.Zelenskis dar kartą pabrėžė, kad Ukrainai reikia daugiau oro gynybos sistemų ir tolimojo nuotolio ginklų, kad būtų sustabdytos tolesnės Rusijos atakos.

„Pasaulis gali apsaugoti gyvybes, tačiau tam reikia lyderių ryžto, tokio ryžto, dėl kurio galime ir privalome padaryti taip, kad apsauga nuo teroro vėl taptų norma“, – socialiniame tinkle rašė jis.

Dnipre, kuriame prieš karą gyveno apie milijoną žmonių, yra maždaug už 100 km nuo artimiausio taško palei pietinę fronto liniją.

Per Rusijos smūgį Dniprui 2023 metų sausį per vieną iš didžiausių Rusijos pajėgų surengtų bombardavimų žuvo daugiau kaip 40 žmonių.

Tuo metu Ukrainos rytinių Donecko ir Charkivo regionų pareigūnai pranešė, kad per naktines Rusijos atakas žuvo du civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas