Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:05 /15:54

Pietų Ukrainoje rusų atakos pareikalavo trijų gyvybių, dar aštuoni žmonės sužeisti

Pietų Ukrainoje per Rusijos surengtas atakas pirmadienį žuvo trys žmonės ir dar aštuoni buvo sužeisti, pranešė pareigūnai, o Kyjivas perspėjo, kad Maskva prieš žiemą vėl intensyviai smogia civilinei infrastruktūrai.
Yulii Zozulia / ZUMAPRESS.com
Yulii Zozulia / ZUMAPRESS.com

Chersono regione dvi 72 ir 56 metų moterys žuvo, kai Rusija „bepiločiu lėktuvu atakavo civilinį automobilį“, „Telegram“ pranešė gubernatorius Oleksandras Prokudinas.

Odesos srities gubernatorius Olehas Kiperis socialiniame tinkle „Telegram“ rašė, kad Rusija balistine raketa atakavo uostą. Vienas žmogus žuvo ir aštuoni buvo sužeisti.

Taip pat buvo apgadinti du civiliniai laivai: „NS Moon“ su Belizo vėliava ir „Optima“ su Palau vėliava. Pastarajam laivui Rusija smogė ir spalio 7 dieną.

Žuvusysis ir sužeistieji yra uosto darbuotojai, Ukrainos piliečiai, sakė O. Kiperis.

Pasak jo, taip pat nukentėjo uosto infrastruktūra, grūdų sandėlis.

Rusija per visą plataus masto karą taikosi į Pietų Ukrainą, smogdama laivams ir grūdų bokštams jos pakrantėje. Kyjivas pabrėžia, kad tai yra neteisėtas bandymas sunaikinti jos eksporto pajėgumus.

Iki Rusijos invazijos 2022 metų vasarį Ukraina buvo viena didžiausių grūdų eksportuotojų pasaulyje, tačiau nuolatiniai išpuoliai prieš jos uostus ir saugyklas smarkiai sumažino jos produkcijos apimtis.

„Rusai bando ne tik susilpninti Ukrainos ekonomiką, ypač žiemos išvakarėse, bet ir pakenkti pasauliniam apsirūpinimo maistu saugumui“, – sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrijus Sybiha internetu vykusiame susitikime su kolegomis iš Europos Sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant