Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Sirijos raketų ataką sužeista civilių, sako turkų ministerija ir SOHR

Per raketų smūgį Turkijos kontroliuojamoje Sirijos šiaurėje buvo sužaloti keli civiliai, pirmadienį paskelbė Turkijos gynybos ministerija ir padėtį Sirijoje stebinti organizacija.
Sprogimas prie Džarabuluso
Sprogimas prie Džarabuluso / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Sirija Raketa Mirtis

Pasak pareigūnų, balistinės raketos buvo paleistos iš vienos Sirijos vyriausybės kontroliuojamos oro bazės Alepe ir pataikė į Babo ir Džarabuluso miestus karo nualintos šalies šiaurėje.

Ataka buvo „nukreipta į civilines gyvenvietes ir degalų cisternas... buvo sužeista civilių“, tviteryje pranešė Turkijos gynybos ministerija, pasidalijusi vaizdo įrašu, kuriame matyti keli liepsnojantys sunkvežimiai.

Tuo metu padėtį iš Jungtinės Karalystės Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) sakė, kad jos šaltiniai Džarabuluse girdėjo garsius sprogimus, „kuriuos sukėlė neaiškios kilmės raketų išpuoliai“.

Pasak SOHR, buvo sužeisti keli civiliai ir darbuotojai.

Anksčiau šį mėnesį per raketų ataką prieš naftos perdirbimo gamyklas Sirijos šiaurėje žuvo keturi žmonės, dar 24 buvo sužeisti.

Pastaraisiais mėnesiais šios gamyklos buvo nekart atakuojamos, nors nei Damaskas, nei jo sąjungininkė Maskva, turinti karių Sirijoje, neprisiėmė už tai atsakomybės.

Pirmadienį Turkijos gynybos ministerija pranešė, kad Ankara susisiekė su Rusijos kariuomene reikalaudama sustabdyti apšaudymą, ir pridūrė, kad jos kariai regione buvo „įspėti“.

Turkija 2016 metais pradėjo operaciją „Eufrato skydas“ ir perėmė didelės teritorijos Sirijos šiaurėje kontrolę.

Operacija leido Turkijos remiamiems Sirijos sukilėliams kontroliuoti kelis miestus – įskaitant Džarabulusą ir Babą.

Siriją nuo 2011 metų krečiantis daugiaplanis konfliktas pareikalavo jau daugiau kaip 387 tūkst. žmonių gyvybių, dar milijonai gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento