Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per sprogimą Beiruto uoste nuskendusio kruizinio laivo savininkas pateikė ieškinį

Kruizinio laivo, nuskendusio per galingą sprogimą, šią savaitę driokstelėjusio Beiruto uoste, savininkas libanietis pateikė teismui ieškinį dėl šio incidento, penktadienį pranešė Nacionalinė naujienų agentūra.
Beiruto uostas
Beiruto uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Du laivo „Orient Queen“ įgulos nariai žuvo ir dar septyni buvo sužeisti antradienį viename uosto sandėlyje per gaisrą detonavus didžiuliam amonio nitrato kroviniui. Per šį sprogimą didžioji dalis uosto buvo sulyginta su žeme, taip pat buvo nuniokoti daugelis Libano sostinės rajonų.

„Verslininkas Merhi Abou Merhi, kruizinio laivo „Orient Queen“ savininkas, pateikė ieškinį prieš šio katastrofinio sprogimo kaltininkus“, – sakoma valstybinės naujienų agentūros pranešime.

Agentūra pažymėjo, kad tokio pobūdžio ieškinys yra pirmasis ir gali atverti kelią daugybei panašių teisinių pretenzijų ateinančiomis dienomis ir savaitėmis.

Didelis kruizinis laivas, galintis priimti mažiausiai 300 svečių ir turėjęs kazino, stovėjo savo registracijos uoste, kai įvyko nelaimė.

Kaip pranešama, per sprogimą Beirute žuvo mažiausiai 154 žmonės, bet aukų skaičius tikriausiai dar didės, nes tebeieškoma daugiau kaip 60 žmonių. Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį taip pat nurodė, kad mažiausiai 120 iš daugiau kaip 5 tūkst. žmonių, sužeistų per antradienį driokstelėjusį sprogimą, būklė tebėra kritinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas