Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per susirėmimą su Vakarų Kranto naujakuriais žuvo palestinietis

Per susirėmimą su žydų naujakuriais okupuotame Vakarų Krante šeštadienį buvo nušautas palestinietis, pranešė Palestinos sveikatos apsaugos ministerija ir Izraelio kariuomenė.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Tai buvo naujausia šiais metais Izraelio ir Palestinos aštrėjančio konflikto, kuris kelia vis didesnį tarptautinį susirūpinimą, auka.

27 metų Mithkalas Suleimanas Rayyanas mirė nuo šautinės žaizdos galvoje netoli Karavat Bani Hasano kaimo į pietus nuo šiaurinio Nabluso miesto, pranešė ministerija.

Izraelio kariuomenė teigė žinanti, kad po „sunkių susirėmimų tarp dešimčių palestiniečių ir izraeliečių civilių“ netoli kaimo buvo paskelbta palestiniečio mirtis.

„Į įvykio vietą buvo išsiųsti kariai, kurie reagavo pasitelkdami riaušių malšinimo priemones ir šūvius į orą. Konfrontacija buvo išsklaidyta“, – sakoma pareiškime.

Regioninė taryba, atstovaujanti žydų nausėdijoms Vakarų Kranto šiaurėje, pareiškė: „Havat Jairo bendruomenės klajoklių grupę, šeštadienį išėjusią pasivaikščioti, užpuolė palestiniečiai ir apšaudė“.

Tokie susirėmimai dažnai kyla Vakarų krante, kur tarp daugiau kaip 2,8 mln. palestiniečių gyvena apie 475 tūkst. naujakurių, neskaitant įsikūrusiųjų aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

Praėjusį mėnesį Izraelyje ir Vakarų Krante lankėsi Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas, kuris per derybas su Izraelio ir Palestinos vadovais ragino abi puses užkirsti kelią tolesniam kraujo liejimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas