Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai iš JAV laiku neišvyko 740 tūkst. užsieniečių

Beveik 740 tūkst. užsieniečių, 2016 metais atvykusių į Jungtines Valstijas, neišvyko iš šalies laiku – pasibaigus vizų galiojimo laikotarpiui, skelbia JAV krašto saugumo departamentas.
JAV vėliava
JAV vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jo duomenimis, pernai į šalį atvyko kiek daugiau kaip 50 mln. užsieniečių, iš jų 1,47 proc. laiku neišvyko. Į šį skaičių pateko ir bent vieną dieną ilgiau nei viza galioja dėl suprantamų priežasčių Jungtinėse Valstijose užsibuvę užsieniečiai, taip pat ir tie, kas iš jų veikiausiai net neplanavo išvykti.

Iš šalių, kurioms taikoma „Visa Waver“ programa, leidžianti jų piliečiams Jungtinėse Valstijose be vizos viešėti 90 dienų, daugiausiai procentine išraiška „užsibuvo“ Vengrijos gyventojų. Užpernai tuo pasižymėjo Didžiosios Britanijos piliečiai.

Lyderė šiuo požiūriu iš šioje programoje nedalyvaujančių valstybių skaičiumi praėjusiais metais buvo Brazilija – iš JAV laiku neišvyko 39,5 tūkst. jos piliečių, o procentine išraiška – Džibutis, 27,23 proc. iš kurio atvykusių žmonių atgal laiku negrįžo.

JAV krašto saugumo departamento pranešime išreiškiamas susirūpinimas tokia situacija, nes pernai šalyje nelegaliai pasiliko tiek užsieniečių, kiek gyventojų turi toks miestas kaip Sietlas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai