Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Peru netoli Naskos piešinių sudužus turistų lėktuvėliui žuvo septyni žmonės

Peru penki turistai ir du įgulos nariai žuvo penktadienį jų lengvajam lėktuvui nukritus netoli garsiųjų Naskos piešinių per pažintinį skrydį, pranešė Susisiekimo ministerija.
Lėktuvo avarijos vietoje
Lėktuvo avarijos vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vienmotoris lėktuvas „Cessna 207“, priklausęs turizmo bendrovei „Aerosantos“ nukrito tuojau po pakilimo iš Mario Reiche oro uosto Naskoje, sakoma pranešime. Nelaimė įvyko apie vidurdienį.

Iš septynių orlaivyje buvusių žmonių niekas neliko gyvas. Tarp turistų buvo du Čilės ir trys Nyderlandų piliečiai, nurodė Naskos civilinės gynybos biuras.

Marios Reiche oro uoste dešimtys lėktuvų skraidina turistus, daugiausiai užsieniečius, virš Naskos piešinių, UNESCO Pasaulio paveldo objekto.

Garsieji piešiniai ir linijos, kurie yra vienas pagrindinių Peru turizmo objektų, plyti dykumoje maždaug už 350 km į pietus nuo Limos. Kaip nurodo UNESCO, šie didžiuliai piešiniai, vaizduojantys gyvūnus, augalus, fantastines būtybes ir geometrines figūras, taip pat po kelis kilometrus besitęsiančias linijas, buvo sukurti maždaug nuo 500 metų prieš mūsų erą iki 500-ųjų mūsų eros metų.

Manoma, kad šių atvaizdų paskirtis buvo ritualinė ir astronominė Galbūt jie atliko kalendoriaus funkciją. Dauguma šių piešinių matomi tik iš aukštai.

„Cessna“ sudužo vos pakilęs į apžvalginį skrydį, kai nukrito šalia kelio, pranešė radijas RPP.

Smūgio akimirką lėktuvas sprogo ir užsiliepsnojo, o jame buvusių žmonių kūnai neatpažįstamai apdegė, nurodė televizija „Canal N“, paskelbusi vaizdo įrašą, kuriame matyti rūkstančios orlaivio liekanos.

Katastrofos priežastis bus ištirta, nurodė Susisiekimo ministerija.

2010 metų spalį Naskos piešinių rajone sudužus bendrovės „AirNasca“ lėktuvėliui žuvo keturi britų turistai ir du įgulos nariai iš Peru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas