Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 06 /14:27

Pietų Kaliforniją supurtęs 7,1 balo žemės drebėjimas – stipriausias per du dešimtmečius

Pietų Kalifornijoje penktadienio vakare įvyko stiprus 7,1 balo žemės drebėjimas, pranešė Jungtinių Valstijų geologijos tarnyba (USGS). Anot BBC, tai – stipriausias žemės drebėjimas per 20 metų.
Žemės drebėjimo Kalifornijoje pafariniai
Žemės drebėjimo Kalifornijoje pafariniai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Smūgiai buvo užfiksuoti 20 val. 19 min. vietos (šeštadienį 6 val. 19 min. Lietuvos) laiku 0,9 kilometro gylyje. Žemės drebėjimo epicentras – netoli Ridžkresto miesto, kuris yra maždaug 240 km į šiaurės rytus nuo Los Andželo.

Po žemės drebėjimo specialiosios tarnybos reagavo į skambučius dėl kilusių gaisrų. Kaip naujienų agentūrai „Reuters“ teigė miesto merė Peggy Breeden, skambinta dėl gaisrų, dujų nutekėjimų, sužeidimų, nutrūkusio elektros tiekimo. „Darome, ką galime geriausia“, – teigė ji.

Per spaudos konferenciją kalbėjęs policijos viršininkas Jedas McLaughlinas teigė, kad pranešimų apie rimtus sužalojimus kol kas negauta.

Pasak geologų, naujasis žemės drebėjimas yra vadinamosios smūgių virtinės dalis. Dieną anksčiau tame pačiame regione įvyko 6,4 balo žemės drebėjimas.

Žala šįkart didesnė, nei po ankstesnių smūgių. Ugniagesiai kovoja su gaisrais ir dujų nuotėkiais, skelbia BBC.

Las Vegasą išjudinus 7,1 balo žemės drebėjimui, teko nutraukti „New Orleans Pelicans“ ir „New York Knicks“ rungtynes NBA vasaros lygoje.

Pareigūnų teigimu, kol kas neaišku, kokio masto žala padaryta, ir kiek žmonių buvo sužeista per žemės drebėjimą.

USGS ketvirtadienį užfiksuotus požeminius smūgius pavadino penktadienį įvykusio žemės drebėjimo „pranašu“, o televizijos kanalas CNN pranešė, jog paskutinis žemės drebėjimas buvo 11 kartų stipresnis.

Vietos gyventojai pasakojo pajutę pakartotinių smūgių.

Kalifornijos technologijų instituto seismologė Lucy Jones per ketvirtadienį įvykusią spaudos konferenciją įspėjo, jog „egzistuoja maždaug vieno iš dvidešimties tikimybė, kad šioje vietoje artimiausiomis dienomis įvyks didesnis žemės drebėjimas – kad mes dar nematėme didžiausio šios (smūgių) virtinės žemės drebėjimo“.

Penktadienį ji tviteryje parašė: „Gi žinote, jog mes sakome, kad egzistuoja maždaug vieno iš dvidešimties tikimybė, jog po vieno žemės drebėjimo įvyks dar didesnis? Tai yra būtent ta viena tikimybė iš dvidešimties.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai