Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 14 /12:57

Pietų Korėja užfiksavo tūkstančius jūrinių konteinerių: juose gali būti milijonai Pchenjano sviedinių Rusijai

Šiaurės Korėja išsiuntė į Rusiją konteinerius, kuriuose gali būti 5 mln. artilerijos sviedinių. Tačiau per vizitą Pchenjane Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikriausiai norės dar daugiau, interviu naujienų agentūrai „Bloomberg“ pareiškė Pietų Korėjos gynybos ministras Shinas Wonsikas.
Vladmiras Putinas ir Kim Jong Unas
Vladmiras Putinas ir Kim Jong Unas / Vida Press nuotr.

Jo teigimu, Seulas užfiksavo mažiausiai 10 tūkst. jūrinių konteinerių, išsiųstų iš Šiaurės Korėjos į Rusiją. Manoma, kad juose gali būti iki 4,8 mln. artilerijos sviedinių, panašių į tuos, kuriuos V.Putinas naudojo puolant Ukrainą.

„Spėjama, kad V.Putinas sieks glaudesnio bendradarbiavimo su Šiaurės Korėja saugumo srityje, ypač karinių atsargų, tokių kaip artilerijos sviediniai, kurie būtini norint pasinaudoti galimybe pasiekti pergale“, – kalbėjo gynybos ministras.

Putinas ir Kim Jong Unas
Putinas ir Kim Jong Unas

Sh.Wonsikas pažymėjo, kad Šiaurės Korėja taip pat nusiuntė Rusijai dešimtis balistinių raketų, kad papiildytų jos pajėgumus puolant Ukrainą. Mainais už tai Rusija Šiaurės Korėjai suteikė technologijų, kurios leis šaliai įgyvendinti planus dislokuoti šnipinėjimo palydovus ir įprastinę ginkluotę, pavyzdžiui, tankus ir lėktuvus.

Pietų Korėjos leidinio "DongA Ilbo“ duomenimis, kitą savaitę V.Putinas lankysis Šiaurės Korėjoje. Ši kelionė bus pirmoji nuo 2000 m. liepos mėn. ir greičiausiai sukels Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių susirūpinimą dėl ginklų siuntų.

„Šiaurės Korėjos atsiųsta amunicija po V.Putino ir Kim Jong Uno susitikimo Rusijoje rugsėjo mėnesį, po kurio suintensyvėjo prekyba tarp kaimynių, tikriausiai gerokai viršijo JAV ir Europos Sąjungos atsiųstos amunicijos mastą. Tai leido Kremliaus pajėgoms apšaudyti Ukrainą, nes dėl sumažėjusių atsargų jos buvo priverstos racionalizuoti šaudmenis, o pagalba buvo blokuojama JAV Kongrese“, – priminė „Bloomberg“.

Pietų Korėjos Stimsono centro specializuota analitinė tarnyba „38 North“ skelbia, kad jų išanalizuotos palydovinės nuotraukos rodo, jog Pchenjanas ruošiasi V.Putino vizitui.

Užfiksuotuose vaizduose matyti, kad Pchenjano centre esančioje Kim Il Sungo aikštėje vykdomos statybos, patvirtinančios parengiamuosius darbus kariniam paradui. Be to, pagrindiniame Pchenjano oro uoste stovintys lėktuvai buvo perkelti ant kilimo ir tūpimo tako, greičiausiai siekiant paruošti objektą autoritariniam Rusijos prezidentui.

Kaip pranešta anksčiau, Rusija į Šiaurės Korėją nusiuntė ekspertus, kurie padės paleisti šnipinėjimo palydovus.

Savo ruožtu žiniasklaida perspėjo, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas įsakė savo kariuomenei modernizuoti artilerijos pajėgumus, o tai gali reikšti didesnę Rusijos paramą.

Tuo pat metu Pietų Korėja pareiškė, kad tiria pranešimus, jog Šiaurės Korėjos 122 mm artilerijos sviediniai, pagaminti praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje, buvo tiekiami Rusijai karui Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius