Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos prezidentas pertvarkė ministrų kabinetą

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas ketvirtadienį pakeitė gynybos ministrą iš keturis kitus kabineto narius, pastarosiomis savaitėmis reikšmingai sumenkus valstybės vadovo populiarumui.
Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas
Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas / „Scanpix“/AP nuotr.

Moon Jae-ino pastangos svariai prisidėjo prie Seulo santykių su branduolinį ginklą turinčia Šiaurės Korėja spartaus atšilimo, bet gynybos monistras Song Young-moo buvo kritikuojamas už netinkamą reakciją į skandalą dėl vieno gynybos žvalgybos dalinio.

Kovą į viešumą iškilo kariuomenės planai taikyti karo padėties įstatymus prieš protestuotojus, pernai reikalavusius nuversti Moon Jae-ino pirmtakę Park Geun-hye, bet Song Young-mu apie juos neinformavo prezidentūros.

Moon Jae-inas naujuoju gynybos ministru paskyrė Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininką aviacijos generolą Jeong Kyeong-doo.

Pietų Korėjoje įprasta, kad vadovauti Gynybos ministerijai skiriami aukšto rango karininkai. Song Young-moo turėjo admirolo laipsnį.

Po balandį įvykusio Pietų Korėjos prezidento susitikimo su Šiaurės Korėjus lyderiu Kim Jong Unu paliaubų kaimelyje Panmundžome Moon Jae-ino populiarumas buvo išaugęs iki 83 procentų.

Vėliau, didėjant susirūpinimui dėl ekonomikos būklės, jis nusmuko iki rekordinių žemumų – 56 proc., rodo praeitą savaitę paskelbti viešosios nuomonės tyrimų agentūros „Realmeter“ paskelbti rezultatai.

Moon Jae-inas ketvirtadienį taip pat paskelbė naujus švietimo, pramonės, darbo ir lyčių lygybės ministrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito