Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmasis posovietinės Rusijos oligarchas atsisakė pilies Burgundijoje ir grįžo į gūdų kaimą

Vienas pirmųjų posovietinės eros milijonierių, oligarchu vadintas 48 metų Germanas Sterligovas atsisakė prabangaus buto Niujorke, pilies Burgundijoje ir apsigyveno gūdžiame kaime, Kalnų Karabacho regione, rašo „The Moscow Times“.
Germanas Sterligovas
Germanas Sterligovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Regione, dėl kurio įtampą kelia Armėnija ir Azerbaidžanas, G.Sterligovas surado ramybę. Jis pradėjo skleisti grįžimo prie senojo rusiško alfabeto, carizmo ir senosios žemdirbystės idėjas.

Tiesa, ilgai ramybe pasidžiaugti G.Sterligovui neteks. Vienas pirmųjų posovietinės Rusijos prekybininkų turės grįžti į Maskvą ir atsakyti į kaltinimus suteikus patalpas Rusijos ultranacionalistų grupuotei, kaltinamai žymaus advokato Stanislavo Markelovo ir žurnalistės Anastasijos Baburovos nužudymu.

G.Sterligovas pats viešai skelbia atsisakęs turtingo gyvenimo ir išmainęs jį į rusų rašytojo Levo Tolstojaus demonstruotą asketišką gyvenimą. Jo šeima vis dar valdo nedidelį verslą prie Maskvos, kur prekiauja įvairiais žemdirbystei reikalingais produktais.

Buvusio verslo magnato teigimu, Kalnų Karabacho žmonių svetingumas privertė jį atsikelti į šį regioną ir įkurti čia savo parduotuvę, tačiau Azerbaidžano pareigūnai kelia kitokią versiją.

Jų teigimu, G.Sterligovas, siejamas su Rusijos ultranacionalistais, galėjo naudotis Kalnų Karabache veikiančia pinigų plovimo sistema per Armėnijos bankus.

Pats buvęs milijonierius šią versiją neigia ir tikina, kad grįš į Maskvą ir prisiims visus kaltinimus, o kol kas paliks savo šeimą Kalnų Karabache, kur jiems „bus saugiau armėnų draugijoje“.

Aš be jokio triukšmo atsikrausčiau į Karabachą ... Nusipirkau čia malūną, ėmiau malti grūdus ... Apžiūrinėjau avių kainas“, – pasakojo paprasto žemdirbio gyvenimą norinti gyventi G.Sterligovas.

„Aš be jokio triukšmo atsikrausčiau į Karabachą ... Nusipirkau čia malūną, ėmiau malti grūdus ... Apžiūrinėjau avių kainas“, – pasakojo paprasto žemdirbio gyvenimą norintis gyventi G.Sterligovas.

„Kur dar aš galiu keltis? Gal į Ameriką, kur įteisintos tos pačios lyties santuokos? Gal į Europą, kur visur rasi lytinius iškrypimus? Nenoriu turėti nieko bendro ir su musulmonais, nes esu doras krikščionis“, – aiškino buvęs milijonierius.

Jo teigimu, Karabachas tebuvo vienintelė tinkama vieta. Tiesa, net ir ten jam nepavyks pasislėpti nuo kaltinimų, metamų dėl pagalbos radikalų grupuotėms ir Rusijos ortodoksų bažnyčios kritikos, kai G.Sterligovas paskelbė vietinių šventikų mokymus erezija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas