Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plečiantis ES ir Kinijos prekybos ginčui EVT pirmininkas susitiks su Kinijos premjeru

Plečiantis Briuselio ir Pekino prekybos ginčui Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) susitiks su Kinijos premjeru Li Qiangu (Li Čiangu), ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė vienas Europos Sąjungos pareigūnas.
Niyi Fote / ZUMAPRESS.com
Niyi Fote / ZUMAPRESS.com

Derybos Pietryčių Azijos šalių viršūnių susitikimo Vientiane kuluaruose rengiamos kelios dienos po to, kai Kinija paskelbė apie laikinas antidempingo priemones iš Europos Sąjungos importuojamam brendžiui. Tai buvo dar vienas ėjimas abiem pusėms imantis žingsnių vienai prieš kitą.

Kinija ir ES yra didelės ekonominės partnerės, bet nesutaria dėl dosnių Pekino subsidijų savo pramonei. Briuselis sako, kad tai nesąžiningai mažina Kinijos eksporto kainas ir kenkia konkurentams Europoje.

Ch. Michelis su Li Qiangu susitiks penktadienį ryte per Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) viršūnių susitikimą Laoso sostinėje, AFP sakė ES pareigūnas.

27 narių ES nusprendė įvesti papildomus muitus – iki 35,3 proc. – Kinijoje pagamintiems elektromobiliams. Pasipiktinęs Pekinas bloko priemones pavadino protekcionistinėmis.

Reaguodama Kinija pradėjo tyrimą dėl ES pagaminto brendžio importo ir antradienį paskelbė apie naujus muitus, teigdama, kad Europos „dempingas“ kenkia kinų alkoholinių gėrimų gamintojams.

Briuselis taip pat atlieka tyrimus dėl Kinijos subsidijų saulės elektrinėms ir vėjo turbinoms, o Pekinas tiria ES subsidijas kai kuriems Kinijos importuojamiems pieno ir kiaulienos produktams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas