Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po atakų Kryme Kyjivas kalba apie „plano pradžią“, o per radiją skamba raginimai bėgti

Pastarąją naktį pusiasalyje vėl buvo neramu, Maskvos statytinis, vadinamasis Sevastopolio gubernatorius pranešė, kad prieš mieste esantį uostą buvo surengta dronų ataka. Nors rusai, kaip įprasta, teigia viską numušę ir nuostolių nepatyrę, Kyjivas mano, kad pusiasalyje vyrauja panika.
Sprogimai Krymo aviacijos bazėje
Sprogimai Krymo aviacijos bazėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Priešas Kryme nustebo, kad mes vis dėlto ten pajudėsime ir žadame tęsti šį judėjimą, nesustosime ir ketiname sustoti tik prie 1991 m. Ukrainos sienų. Kol kas tai yra oficiali versija, ir tai yra viskas, ką mes galime pasakyti apie tai, kas tiksliai pribloškė priešą“, – „Radio Svoboda“ sakė Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

Rusijai prieš daugiau nei metus pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, Kryme buvo įvykdyta virtinė dronų atakų.

Ji pažymėjo, kad smūgis Džankojaus geležinkelio mazgui yra vienas iš Ukrainos plano elementų, po kurio seks kiti žingsniai, kurių visi laukia. Pasak N.Humeniuk, priešo logistikos išsekinimas yra raktas į sėkmingus veiksmus ateityje. Todėl, anot jo, pusiasalyje jau kyla panika.

Raginimai bėgti

Okupuoto Krymo gyventojams atsipalaiduoti neleidžia ir programišiai. Vadinamasis okupuoto Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas trečiadienį sakė, kad po dronų atakos kai kurios radijo stotys pradėjo transliuoti pranešimus apie būtinybę evakuotis iš okupuoto Krymo.

„Yra pranešimų apie vienos ar kitos radijo stoties radijo signalo perėmimą. Skleidžiama informacija apie evakuaciją iš pusiasalio keltais ir kitas nesąmones“, – aiškino jis.

Pasak jo, tai netiesa. M.Razvožajevas perspėjo, kad kilus realiam pavojui pranešimas bus transliuojamas visais kanalais vienu metu.

Skelbia atrėmę ataką

Rusai paskelbė, kad jų karinis laivynas anksti trečiadienį atrėmė antvandeninių dronų ataką prieš Sevastopolio uostą Rusijos aneksuotame Ukrainos Krymo pusiasalyje. Apie tai pranešė Maskvos paskirtas vietos gubernatorius Michailas Razvožajevas.

AFP/ „Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas Kryme
AFP/ „Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas Kryme

„Juodosios jūros laivynas atrėmė antvandeninių dronų ataką prieš Sevastopolį“, – „Telegram“ paskelbė M.Razvožajevas.

„Jie bandė prasiskverbti į mūsų įlanką; mūsų kariai šaudė į juos iš mažo kalibro ginklų. Taip pat veikė oro gynybos sistema“, – rašė jis.

„Iš viso sunaikinti trys objektai“, – nurodė M.Razvožajevas. Pasak jo, nukentėjusiųjų nėra, jokie laivai neapgadinti, bet dėl sprogimų išdužo netoliese esančių pastatų langai.

Jis paragino laikytis ramiai ir tvirtino, kad „padėtis valdoma“.

Rusijos 2014-aisiais nuo Ukrainos atplėštame ir aneksuotame Kryme įsikūręs Maskvos Juodosios jūros laivynas. Rusijai prieš daugiau nei metus pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, Kryme buvo įvykdyta virtinė dronų atakų.

Trečiadienio ataka įvykdyta praėjus mažiau nei savaitei po Rusijos prezidento Vladimiro Putino apsilankymo Kryme ir kitą dieną po Ukrainos pranešimo, kad per sprogimą šiame pusiasalyje buvo sunaikinta rusų sparnuotųjų raketų.

Spalio mėnesį Rusijos Juodosios jūros laivynas patyrė didelę dronų ataką. Dėl jos Kremlius kaltino Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas