Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po D.Trumpo grasinamos žinutės – specialus JAV prokurorų prašymas teismui

JAV prokurorai paprašė teisėjos apriboti informaciją apie naujausius kaltinimus Donaldui Trumpui, kurią šis gali viešai aptarinėti, savo prašymo priežastimi nurodydami grasinamą eksprezidento įrašą.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Specialusis prokuroras Jackas Smithas, prižiūrintis kaltinimus D.Trumpui dėl siekio panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus, penktadienį vakare paprašė federalinės teisėjos apsauginės priemonės, kad buvęs prezidentas neskelbtų bylos detalių.

Keliomis valandomis anksčiau D.Trumpas, nepaisydamas teisėjos įspėjimo neaptarinėti bylos su jokiais galimais liudytojais, savo socialinės žiniasklaidos platformoje paskelbė įrašą, daugelio laikomą tiesioginiu grasinimu.

„Jei persekiosite mane, aš persekiosiu jus!“ – savo tinkle „Truth Social“ parašė D.Trumpas, realiausias pretendentas į Respublikonų partijos kandidatus 2024 metų prezidento rinkimuose.

Ketvirtadienį jis teisme nepripažino savo kaltės dėl baudžiamųjų kaltinimų sąmokslu siekiant panaikinti 2020-ųjų prezidento rinkimų rezultatus ir apgauti amerikiečius.

Prašyme JAV apygardos teisėjai Tanyai Chutkan J.Smithas paminėjo ankstesnius atvejus, kai D.Trumpas užsipuldavo žmones, susijusius su jam iškeltomis baudžiamosiomis bylomis.

„Atsakovas anksčiau socialinėje žiniasklaidoje skelbdavo viešus pareiškimus dėl liudytojų, teisėjų, advokatų ir kitų asmenų, susijusių su sprendžiamais teisiniais klausimais jo atžvilgiu“, – sakoma dokumente. Jame teigiama, kad jei atsakovas skelbs viešus įrašus apie detales ar didžiosios žiuri stenogramas, tai gali pakenkti liudytojams ar juos atgrasyti, arba neigiamai paveikti teisingumo vykdymą.

D.Trumpo kampanija anksti šeštadienį atkirto, kad minimas D.Trumpo įrašas yra politinė kalba. Jo atstovas teigė, kad 77 metų milijardierius kalbėjo apie savo politinius oponentus, o ne apie asmenis, susijusius su naujausia jo byla.

Šios kovos neabejotinai pakurstys įtampą Vašingtone dėl D.Trumpo teisinių bėdų, kurias jis ir keli respublikonų lyderiai vadina prezidento Joe Bideno administracijos bandymu nušalinti pagrindinį demokratų politinį varžovą.

Penktadienio vakarą Alabamoje D.Trumpas kalbėjo šalininkams ir jam pareikštus kaltinimus pavadino „žlugusio, apsigėdinusio, nedoro Joe Bideno ir jo radikalios kairės banditų beviltišku veiksmu siekiant išsilaikyti valdžioje“.

Baltieji rūmai pabrėžia, kad Teisingumo departamentas veikia nepriklausomai ir kad J.Bideno komanda nedalyvauja bylose prieš D.Trumpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas