Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 08 /17:02

Po derybų su V.Putinu ir V.Zelenskiu E.Macronas sako matąs galimybių įtampai mažinti

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pareiškė, kad po susitikimų su Rusijos ir Ukrainos lyderiais mato galimybių įtampai mažinti.

Bendroje spaudos konferencijoje po Kijeve įvykusio susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu E.Macronas sakė manantis, kad būtų įmanoma padaryti pažangą dviem frontais.

Pasak E.Macrono, ir V.Zelenskis, ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, su kuriuo Prancūzijos lyderis susitiko pirmadienį, pakartojo esantys įsipareigoję pagal 2015 metų Minsko taikos susitarimus dėl separatistinio konflikto Donbase.

„Dabar turime galimybę pajudinti šias derybas“ tarp Rusijos ir Ukrainos, sakė jis.

Kalbėdamas apie įtampą tarp Rusijos ir Vakarų dėl rusų pajėgų sutelkimo prie Ukrainos sienų, E.Macronas sakė: „Savo ruožtu manau, kad yra konkrečių, praktinių sprendimų, sudarysiančių sąlygas mums eiti į priekį.“

Niekas nėra toks naivus, kad tikėtų įtampą esant nesusijusią su beprecedenčiu Rusijos pajėgų dislokavimu, sakė E.Macronas.

„Užimdama šią grasinamą pozą, Rusija nusprendė daryti spaudimą tarptautinei bendrijai, – sakė jis. – Negalime nuvertinti mūsų patiriamo įtampos momento.“

„Negalime išspręsti šios krizės per kelias derybų valandas. Reikės šios dienos ir ateinančių savaičių bei mėnesių, kad galėtume padaryti pažangą“, – pridūrė Prancūzijos prezidentas.

Tuo tarpu V.Zelenskis pareiškė, kad tikisi netrukus surengti viršūnių susitikimą su Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos vadovais.

„Tikimės, kad artimiausiu metu galėsime surengti kitas Normandijos ketverto lyderių derybas“, – per spaudos konferenciją sakė V.Zelenskis, turėdamas omenyje derybas, kuriomis siekiama užbaigti nuo 2014 metų besitęsiantį konfliktą Rytų Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento