Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
08:47 /09:29

Ukrainos dronai pasiekė Krymą: liepsnoja naftos saugykla

Rusų okupuotame Kryme, Feodosijoje po dronų atakos užsidegė naftos saugykla, o mieste paskelbta nepaprastoji padėtis, pranešė rusų primestas pareigūnas ir žiniasklaida.
Smūgis naftos saugyklai Kryme
Smūgis naftos saugyklai Kryme / Socialinių tinklų nuotrauka

„Gaisras Feodosijos naftos saugykloje. Dirba Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai“, – socialiniame tinkle „Telegram“ sakė Maskvos paskirto pusiasalio vadovo patarėjas Olegas Kriučkovas.

Jo tvirtinimu, niekas nežuvo ir nenukentėjo.

Vietos „Telegram“ kanalas nurodė, kad gaisras kilo po naktinės dronų atakos, o vietos gyventojai pranešė girdėję sprogimus.

Ukrainos kariuomenė pranešė, kad už šį smūgį atsakinga ji.

„Praėjusią naktį buvo sėkmingai smogta priešo naftos terminalui jūroje laikinai okupuotoje Feodosijoje, Kryme. Šalia objekto buvo užfiksuotas gaisras. Tiriami žalos padariniai“, – nurodoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pranešime.

Paaiškinama, kad užduotį vykdė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketinių pajėgų daliniai, bendradarbiaudami su kitais Ukrainos gynybos pajėgų komponentais.

„Bus tęsiama“, - pažadėjo Generalinis štabas.

Kaip rašo „Telegram“ kanalas „Astra“, deganti naftos saugykla yra akcinė bendrovė „Jūrinis naftos terminalas“. Ji yra didžiausia Kryme pagal naftos produktų perkrovimo apimtis. Iš viso pusiasalyje yra du tokie terminalai, antrasis yra Sevastopolyje.

Šį terminalą 2024 m. kovą jau atakavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronai. Tuomet iš karto 4 bepiločiai orlaiviai nukrito į „Jūrinio naftos terminalo“ teritoriją. Buvo pažeistas magistralinis degalų perpylimo vamzdynas ir kilo gaisras. Ta pati naftos bazė buvo atakuojama ir praėjusių metų gruodžio bei lapkričio mėnesiais.

„Telegram“ kanalas „Krymskij veter“ taip pat pranešė, kad naktį buvo atakuoti Belbeko ir Sakų aerodromai.

Kiek vėliau Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad naktį virš Rusijos ir okupuoto Krymo buvo numuštas 21 ukrainiečių dronas.

Pažymima, kad 12 dronų buvo numušta virš Krymo, šeši – virš Kursko srities ir po vieną – virš Rusijos Belgorodo, Briansko ir Voronežo sričių teritorijų.

Rusijos valstybinės naujienų agentūros TASS teigimu, Feodosijoje po gaisro naftos bazėje įvesta nepaprastoji padėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas