Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08:45 /09:46

Po Izraelio smūgių Beiruto rajonams „Hezbollah“ teigia raketomis atakavusi Izraelio šiaurę

Grupuotė „Hezbollah“ šeštadienį pareiškė surengusi raketų ataką Izraelio šiaurėje, Izraeliui naktį smogus pietiniams Beiruto rajonams.
Libanas ir Izraelis yra Artimųjų Rytų šalys. / Hussein Malla / AP
Libanas ir Izraelis yra Artimųjų Rytų šalys. / Hussein Malla / AP

„Hezbollah“ kovotojai, „gindami Libaną ir jo žmones bei atsakydami į barbariškas (Izraelio atakas) prieš miestus, kaimus ir civilius gyventojus, „Fadi-1“ raketų salvėmis“ apšaudė šiaurės Izraelyje esantį Kabrio kibucą, sakoma grupuotės pareiškime.

Naujienų agentūros AFP vaizdai rodo, kad šeštadienį buvo smogta pietiniams Beiruto priemiesčiams, o „Hezbollah“ televizija „Al-Manar“ pranešė apie Izraelio smūgius keliose grupuotės bastiono vietovėse.

Nuotraukose matyti po smūgių kilę gaisrai ir dūmai keliuose rajonuose į pietus nuo Libano sostinės, o „Al-Manar“ pranešė apie „nuoseklius sionistų smūgius“ mažiausiai penkiuose pietinių Beiruto priemiesčių rajonuose.

Libano sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad pietiniuose Beiruto priemiesčiuose esančios ligoninės po intensyvių Izraelio smūgių bus evakuotos, ir paragino ligonines, esančias nepaliestuose rajonuose, nebepriimti neskubių ligonių.

Ministerijos pareiškime ligoninės, nepaveiktos Izraelio smūgių, raginamos „iki kitos savaitės pabaigos nutraukti ne skubios pagalbos atvejų priėmimą, kad būtų galima priimti pacientus iš pietinių Beiruto priemiesčių ligoninių, kurios bus evakuotos dėl agresijos įvykių“.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu pranešė smogusi „Hezbollah“ ginklų sandėliams, esantiems po gyvenamaisiais pastatais Libano sostinės pietuose.

„IDF (kariuomenė) šiuo metu vykdo tikslinius smūgius prieš „Hezbollah“ teroristinei organizacijai priklausančius ginklus, kurie buvo laikomi po civiliniais pastatais“ pietiniame Beiruto priemiestyje, sakoma kariuomenės pareiškime.

Penktadienį Izraelio kariuomenė įspėjo kelių pietinių Beiruto rajonų gyventojus evakuotis iš namų.

„Esate įsikūrę netoli „Hezbollah“ interesų, todėl dėl savo ir savo artimųjų saugumo turite evakuotis iš pastatų ir būti nuo jų bent 500 metrų atstumu“, – „X“ paskelbė kariuomenės atstovas Avichay Adraee (Avičajus Adrajis).

Neigia Izraelio teiginius

„Hezbollah“ paneigė Izraelio teiginius, kad ji laiko ginklus civiliniuose pastatuose.

„Nėra jokios tiesos melaginguose sionistų priešo teiginiuose apie ginklų ar ginklų sandėlių buvimą civiliniuose pastatuose, kuriuos prieš kurį laiką jis bombardavo pietiniuose priemiesčiuose“, – sakoma „Hezbollah“ pranešime, kurį išplatino jos žiniasklaidos biuras.

Irano remiama grupuotė pranešė, kad penktadienį atakavo šiaurinį Izraelio miestą Safedą.

Kovotojai paleido raketas į Safedą „gindami Libaną ir jo žmones bei atsakydami į Izraelio išpuolius prieš civilius gyventojus“, sakoma pareiškime.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad penktadienio vakarą Safede „Hezbollah“ raketa pataikė į namą ir automobilį.

„(Safede) nustatytas tiesioginis „Hezbollah“ raketos smūgis“, – sakoma pareiškime AFP.

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ penktadienį pasmerkė Izraelio smūgius pietiniuose Beiruto rajonuose.

„Mes (...) griežtai smerkiame brutalią ir tebesitęsiančią sionistų agresiją ir jos eskalavimą prieš brolišką Libano tautą per žiaurius oro smūgius“, sakoma „Hamas“, kariaujančios su Izraeliu Gazos Ruože, pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas