Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po Justino Trudeau skyrybų – pikantiški gandai apie jo santykius su Emmanueliu Macronu

Vos Kanados premjeras Justinas Trudeau pranešė besiskiriantis su žmona Sophie, socialinių tinklų vartotojai pasiūlė užuominą apie galimą šio sprendimo priežastį. Neva politikas užmezgęs romaną su Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu, tai tariamai įrodo nuotraukos, kuriose jie glebėsčiuojasi ir bendrauja gana intymiai. Tokia išvada perdėta – kanadiečių pora kartu praleido du dešimtmečius, susilaukė trijų vaikų, o E.Macronas ir su kitais lyderiais bendrauja panašiai – apkabina, liečia ir nesilaiko didelio atstumo.
Emmanuelis Macronas ir Justinas Trudeau bendrauja per G7 susitikimą Sicilijoje 2017-aisiais
Emmanuelis Macronas ir Justinas Trudeau bendrauja per G7 susitikimą Sicilijoje 2017-aisiais

Skyrybos – po 18 santuokos metų

Kaip jau skelbta, 51-erių J.Trudeau apie svarbų asmeninį sprendimą pranešė trečiadienį. Jis su 48-erių žmona Sophie nusprendė pasukti skirtingais keliais.

Savo paskyroje „Instagram“ premjeras paskelbė: „Sophie ir aš norime pranešti, kad po daugybės prasmingų ir sunkių pokalbių priėmėme sprendimą skirtis.

Kaip visada, mes išliekame artima šeima su gilia meile ir pagarba vienas kitam ir viskam, ką sukūrėme ir toliau kursime. Dėl mūsų vaikų gerovės prašome gerbti mūsų ir jų privatumą.“

Ministro pirmininko biuras taip pat išplatino pareiškimą, kuriame patvirtino, kad sutuoktiniai jau pasiekė teisinį susitarimą, rašo mirror.co.uk.

„Jie stengėsi užtikrinti, kad būtų imtasi visų teisinių ir etinių veiksmų, susijusių su jų sprendimu skirtis, ir toliau tai darys.

Jie išlieka artima šeima, o Sophie ir premjeras daugiausia dėmesio skiria vaikų auklėjimui saugioje, mylinčioje ir bendradarbiaujančioje aplinkoje. Šeima bus kartu per atostogas, kurios prasidės kitą savaitę“, – teigiama pranešime.

Taip pat skaitykite: Kanados premjeras Justinas Trudeau skiriasi su žmona Sophie: santuoka truko 18 metų

Nepraėjus nė parai socialiniame tinkle „Twitter“ imtas platinti trijų nuotraukų koliažas. Bent dviejose galima atpažinti J.Trudeau. Abiejose politikas glebėsčiuojasi su Prancūzijos prezidentu.

„Plinta gandas, kad Justinas Trudeau (Kanados diktatorius) ir Emmanuelis Macronas (Prancūzijos diktatorius) turėjo romaną“, – prie nuotraukų prirašė jas paskelbęs internautas, jau anksčiau skelbęs melagienų.

Jo įrašas peržiūrėtas jau daugiau nei 11 mln. kartų, kone 25 tūkst. kartų juo pasidalyta.

Socialiniuose tinkluose plinta gandas, neva Justinas Trudeau ir Emmanuelis Macronas buvo užmezgę romaną
Socialiniuose tinkluose plinta gandas, neva Justinas Trudeau ir Emmanuelis Macronas buvo užmezgę romaną

Koliažu pasidalijo ir prieštaringos reputacijos JAV radijo laidų vedėjas, kraštutinių dešiniųjų pažiūrų sąmokslo teorijų ir melagienų apie COVID-19 skleidėjas Stew Petersas.

„Svarbi naujiena“, – lakoniškai pakomentavo jis.

Stojo LGBTQ+ pusėn

Konkreti poros skyrybų priežastis, juoba kad tai būtų įvykę dėl trečio asmens, neatskleidžiama. Tarptautinėje žiniasklaidoje neskelbiama, kad politikas būtų įsipainiojęs į nesantuokinius ryšius.

„Scanpix“ nuotr./Justinas Trudeau su žmona Sophie
„Scanpix“ nuotr./Justinas Trudeau su žmona Sophie

„Mūsų santuoka nėra tobula, patyrėme sunkių nuosmukių ir pakilimų, tačiau Sophie tebėra mano geriausia draugė, partnerė ir meilė. Esame sąžiningi vienas kitam, net kai skauda“, – 2014 m. išleistoje autobiografijoje „Common Ground“ apie žmoną rašė politikas.

J.Trudeau ir S. Grégoire (tokia jos mergautinė pavardė), kaip nurodyta oficialioje premjero biografijoje, susitiko 2002-aisiais, po trejų metų susituokė. Tiesa, jie buvo pažįstami dar nuo mokyklos laikų – Sophie buvo būsimojo premjero jaunesniojo brolio klasės draugė.

Pora susilaukė trijų vaikų – dviejų sūnų ir dukros. Xavier, Ella-Grace ir Hadrienas gimė atitinkamai 2007 m., 2009 m. ir 2014 m.

Po literatūros studijų ir mokytojo darbo J.Trudeau tapo antru jauniausiu Kanados premjeru. Įdomi jo biografijos detalė – būsimasis premjeras gimė, jo tėvui Pierre Trudeau einant šalies vyriausybės vadovo pareigas.

„Scanpix“/AP nuotr./Kanados premjero žmona Sophie Gregoire-Trudeau su sūnumi
„Scanpix“/AP nuotr./Kanados premjero žmona Sophie Gregoire-Trudeau su sūnumi

Taip pat nėra oficialios informacijos apie vyriausybės vadovo netradicinę seksualinę orientaciją. Tokie gandai sklando jau ne vienerius metus, bet pats J.Trudeau nuo šių diskusijų laikosi atokiai, daugiau dėmesio skirdamas politinei veiklai.

Bet pranešimų apie jį ir LGBTQ+ bendruomenę – daugybė. 2016 m. J.Trudeau dalyvavo „Gay Pride“.

Po trejų metų jis pirmasis iš Kanados premjerų apsilankė gėjų bare Vankuveryje.

https://twitter.com/JustinTrudeau/status/1156035060274880512?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1156035060274880512%7Ctwgr%5E59e428fda5332b653971346965be581783f0d5a0%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nbcnews.com%2Ffeature%2Fnbc-out%2Fjustin-trudeau-becomes-first-canadian-pm-visit-gay-bar-n1036156

Šiemet gegužę G7 viršūnių susitikime Hirosimoje (Japonija) J.Trudeau sukritikavo Italijos premjerę Giorgią Meloni dėl šios šalies pozicijos LGBTQ+ teisių klausimu.

Po kelių savaičių jis įspėjo, kad Kanadoje auga neapykanta LGBTQ+ žmonėms: „Transfobija, bifobija, homofobija – jų visų daugėja. Buvo sunku stebėti, kaip žmonės ir institucijos vis dar atmeta, kas jūs esate, bandydami atimti mūsų bendruomenių nariams teises būti matomiems, išgirstiems ir švenčiamiems.“

Familiariai bendravo nuo pradžių

Pirma koliažo nuotrauka, kurioje J.Trudeau suėmęs E.Macronui už peties, o šis pridėjęs ranką prie Kanados premjero ausies, iškirpta iš didesnės fotografijos.

Joje politikai matomi stovintys prie automobilio. Panašu, kad kažkuris iš jų ką tik atvyko, o kitas sveikina svečią. Šiuo kadru jau seniai dalijamasi socialiniuose tinkluose su panašiais komentarais – apie itin artimus santykius.

„Niekada nebūtume matę (Jacques’o) Chiraco ar (Nicolas) Sarkozy, (Helmuto) Kohlio ar (Gerhardo) Schroederio ar kitų lyderių taip besielgiančių viešumoje“, – pernai sausį buvo pakomentuota vienoje „Twitter“ paskyroje. Paminėti žmonės yra buvę Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai.

Apatinėje kairėje nuotraukoje vyras, panašus į J.Trudeau, kažką apkabinęs bučiuoja į skruostą, bet iš pakaušio šį sunku identifikuoti. Bet atvirkštinė vaizdų paieška atskleidžia, kad tai irgi yra dalis didesnės fotografijos, kurioje iš tiesų užfiksuoti abu politikai.

Šiuo kadru, kuriame E.Macronas 2018-ųjų balandį „džiaugėsi sutikdamas“ J.Trudeau, iliustruotas „Newsweek“ straipsnis, kuriame jie pristatomi kaip „artimiausi draugai“.

„E.Macronas buvo matomas besišypsantis laukdamas, kai juodas „Citroën“ su J.Trudeau priartėjo prie laiptų, vedančių į Eliziejaus rūmus – oficialią Prancūzijos prezidento rezidenciją.

„AP“/„Scanpix“/Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir iš nelaisvės Malyje grįžęs žurnalistas Olivier Dubois
„AP“/„Scanpix“/Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir iš nelaisvės Malyje grįžęs žurnalistas Olivier Dubois

Vos J.Trudeau išlipo iš transporto priemonės, abu vyrai šiltai pasisveikino, apsikabino, paspaudė ranką ir paplekšnojo vienas kitam nugarą. Jie nuėjo pastato link, tada dar kartą sustojo pas fotografus prieš pat dingdami viduje susitikti akis į akį“, – taip šį susitikimą aprašė amerikiečių žurnalistai.

Kanados premjeras anksčiau buvo žinomas kaip artimas buvusiam JAV prezidentui Barackui Obamai. Pasibaigus pastarojo kadencijai, stoti į tuos pačius batus pasišovė dar vienas jaunas ir progresyvus politinis lyderis.

J.Trudeau ir E.Macronas pirmą kartą susitiko netrukus po Prancūzijos prezidento rinkimų 2017 m. gegužę per G7 viršūnių susitikimą Sicilijos mieste Taorminoje. Politikai pasivaikščiojo sode, apsuptame žydinčių gėlių ir palmių (panašu, kad kaip tik tuomet galėjo būti padaryta trečioji koliažo nuotrauka, nors patvirtinti, kad tai tikrai jie, dėl prastos kokybės negalima).

„Fotografų padarytos nuotraukos paplito „Twitter“, o daugelis vartotojų komentavo „beprotiškai romantišką pasivaikščiojimą“, – rašė „Newsweek“.

Kanados laikraštis „The Globe and Mail“ taip pat atkreipė dėmesį į lyderių panašumus, pavadinę savo komentarą „Emmanuelis Macronas tampa tokiu Trudeau, kokio norėjome“, kad jiedu „atrodo, iškirpti iš to paties pagal užsakymą pagaminto audinio“.

Buvo „radę“ ir tariamą meilužį

E.Macronas, priartėdamas prie J.Trudeau per gana intymų atstumą – ne tik bičiuliškai jį glebėsčiuodamas, ir, pavyzdžiui, liesdamas veidą, neatrodo neįprastai. Panašiai jis elgiasi su daugeliu žmonių, net valstybių lyderių.

Internete galima rasti ne vieną nuotrauką ir vaizdo įrašą, kuriuose Prancūzijos vadovas matyti tvirtai apkabinęs ar sveikinantis bučiniu į skruostą kitus politikus. Tai vyko nuo pat jo darbo prezidento poste pradžios.

„SIPA“/„Scanpix“/Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis
„SIPA“/„Scanpix“/Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis

Pavyzdžiui, tuomečius Europos Komisijos vadovą Jeaną Claude’ą Junckerį ir Jungtinės Karalystės premjerę Theresą May, Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu (čia, čia), palestiniečių prezidentą Mahmoudą Abbasą, Libano premjerą Saadą Hariri, Ukrainos lyderį Volodymyrą Zelenskį.

Kai kurios iš šių scenų yra sulaukusios daugiau dėmesio. Šių metų vasarį E.Macronas ir V.Zelenskis glebėsčiavosi pusę minutės.

VIDEO: Volodymyro Zelenskio ir Emmanuelio Macrono susitikimas Paryžiuje

Itin aptarinėtas Prancūzijos vadovo susitikimas su kolega iš JAV Donaldu Trumpu 2018-aisiais. Tiesa, tąkart stebino pastarasis: prieš kameras kalbėjo apie ypatingą ryšį su svečiu, pavyzdžiui, galįs nubraukti pleiskanas jam nuo peties, tai iškart ir pademonstravo.

Prezidentai ne tik spaudė vienas kitam ranką, bet ir sudėjo į vieną kumštį lyg geri bičiuliai, plekšnojo per vienas kitam per nugarą, glebėsčiavosi.

VIDEO: Emmanuelio Macrono ir Donaldo Trumpo susitikimas Vašingtone

E.Macronas nuo 2007-ųjų yra vedęs savo buvusią dramos mokytoją Brigitte Trogneux. Pora jie tapo, paaugliui sulaukus 18-os. Moteris dėl mylimojo paliko savo vyrą, su kuriuo jau buvo susilaukusi trijų vaikų.

45-erių prezidentas su 24 metais vyresne sutuoktine dažnai matomi susikibę už rankų, lyg būtų ką tik įsimylėję.

Beje, prieš daugiau nei penkerius metus pasirodė knyga, kurioje buvo rašoma, esą E.Macronas buvo užmezgęs homoseksualius santykius. Tai buvo neautorizuota biografija, kurią parašė Michele Marchand, garsenybių nuotraukų agentūros „Bestimage“ savininkė ir prezidento bei jo žmonos patarėja viešųjų ryšių klausimais.

Kiek anksčiau net buvo „rastas“ tariamas jo meilužis – visuomeninio radijo vadovas Mathieu Gallet, kuris tikrai yra gėjus ir tuo metu draugavo su 20-mečiu studentu. Jis spėjo, kad taip buvo bandoma diskredituoti kandidatą į prezidentus.

„Sąmokslų ieškotojai tarė sau: „Heteroseksualus vyras negali palaikyti tikrų santykių su 24 metais už jį vyresne moterimi, todėl tai reiškia, kad jis yra gėjus“. Ši idėja pagrįsta absoliučia mizoginija (liguista neapykanta moterims – red. past.)“, – „The Times“ sakė M.Gallet.

Pats E.Macronas per tuo metu kaip tik vykusią prezidento rinkimų kampaniją į tokius gandus sureagavo juoku.

Taip pat skaitykite: Prancūzijos vadovo žmona gimė vyru? Melagienų kūrėjai žino, kada „pakeista“ lytis

15min verdiktas: trūksta konteksto. Teiginiai, esą Kanados premjeras J.Trudeau turėjo romaną su Prancūzijos vadovu E.Macronu, nėra pagrįsti. Nors būta spekuliacijų, esą abu politikai yra homoseksualūs, nėra oficialios informacijos, kad jie būtų netradicinės orientacijos. Net viešumoje jie nuo seno bendrauja familiariai, o prezidentas panašiai elgiasi su daugeliu kitų šalių lyderių: glebėsčiuojasi, bučiuoja į skruostus ir pan.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas