Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 26

Po kilusio sekso skandalo atsistatydino Lenkijos vyskupas: kunigas kaltinamas bažnyčios bute rengęs gėjų orgiją

Antradienį atsistatydino Lenkijos vyskupas, kurio vyskupiją smarkiai sukrėtė į viešumą iškilęs sekso skandalas – pasirodė pranešimų, kad vienas iš jo vyskupijos kunigų bažnyčiai priklausančiame bute surengė gėjų orgijas, kuriose dalyvavo kunigai, o susirinkusiuosius linksmino pakviestas žigolo. Tai naujausias iš ilgų seksualinių ir finansinių skandalų Lenkijos Romos katalikų bažnyčioje, praneša „The New York Times“.
Grzegorzas Kaszakas
Vyskupas Grzegorzas Kaszakas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pietvakarių Lenkijos Sosnoveco vyskupas Grzegorzas Kaszakas apie savo pasitraukimą paskelbė po to, kai vienam iš jo kunigų Tomaszui Z. buvo iškelta baudžiamoji byla dėl praėjusį mėnesį gautų pranešimų, kad jis surengė sekso vakarėlį, per kurį vyriškos lyties žigolo prarado sąmonę, perdozavęs viagros tablečių.

Prokurorų teigimu, kunigas įtariamas „nesuteikęs pagalbos asmeniui, kurio gyvybei gresia pavojus“, nes esą bandė neleisti medikams įeiti į butą.

Liberalus dienraštis „Gazeta Wyborcza“ rugsėjo mėnesį pranešė, kad vienas iš kunigų, dalyvavusių susibūrime, surengtame Švenčiausiosios Mergelės Marijos Angelų Karalienės parapijai priklausančiame pastate Dombrova Gurničos mieste, iškvietė greitąją pagalbą. Kiti vakarėlio dalyviai neleido medikams suteikti pagalbą sąmonės netekusiam vyrui, pranešė laikraštis, tačiau medikams iškvietus policiją, kunigai nusileido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento