Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po laivų susidūrimo Šiaurės jūroje nutraukta dingusiųjų paieška

Vokietijos gelbėtojai trečiadienį nutraukė keturių jūreivių, dingusių, kai Šiaurės jūroje susidūrus dviem laivams vienas jų nuskendo, paiešką.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.

Po avarijos, įvykusios anksti antradienį maždaug už 22 km į pietvakarius nuo Vokietijos Helgolando salos, vienas žmogus pripažintas žuvusiu, o du buvo išgelbėti.

Žuvusiųjų paieška buvo nutraukta naktį ir nebus atnaujinta trečiadienį, pranešė Vokietijos jūrų gelbėjimo draugija (DGzRS).

Antradienį paieškoje dalyvavę gelbėjimo laivai ir orlaiviai negalėjo rasti keturių dingusių įgulos narių, o narai, nusileidę prie „Verity“ nuolaužų, kad patikrintų, ar nėra gyvybės ženklų, nieko nerado.

Pareigūnai sakė, kad susidūrimo metu vandens temperatūra buvo apie 12 laipsnių Celsijaus, o patirtis rodo, kad žmonės tokiomis sąlygomis gali išgyventi apie 20 valandų.

Vokietijos centrinė jūrų nepaprastųjų situacijų vadavietė sakė, kad visas jūros rajonas, kuriame galėjo būti dingę jūreiviai, naktį buvo dar kartą išžvalgytas be rezultatų, o tada gelbėtojai paiešką nutraukė.

Ji teigė, kad trečiadienį paieškos darbai nebus atnaujinti, tačiau ekstremaliųjų situacijų vadovybė svarstys, „kokių priemonių galima imtis aplink nelaimės vietą“.

Nuskendęs Jungtinėje Karalystėje registruotas laivas „Verity“ gabeno plieno krovinį į Anglijos Iminghamo miestą iš Brėmeno Vokietijoje. Jame taip pat buvo 1,3 tūkst. kubinių metrų degalų.

Du iš septynių įgulos narių buvo išgelbėti, vienas rastas negyvas, o kiti keturi laikomi dingusiais be žinios.

Avarijos priežastis nėra žinoma. 

Lenkijos bendrovei „Polsteam“ priklausantis „Polesie“, plaukiojantis su Bahamų vėliava, vyko iš Hamburgo į A Korunją Ispanijoje. Jo 22 įgulos nariai nenukentėjo.

Ankstų trečiadienio rytą šis laivas prisišvartavo Kukshafene, šiaurės vakarų Vokietijoje; jis dalyvavo ieškant išgyvenusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas