Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po penkių mėnesių tarnybos Afganistane princas Harry sugrįžo į Didžiąją Britaniją

Velso princas Harry jau Didžiojoje Britanijoje – trečiadienį jis grįžo namo po penkis mėnesius trukusios tarnybos Afganistane, pranešė naujienų agentūrai AFP Gynybos ministerijos atstovė spaudai.
Princas Harry Afganistane
Princas Harry. / „Scanpix“ nuotr.

28-erių kovos sraigtasparnio „Apache“ pilotas, dvi dienas praleidęs britų karinėje bazėje Kipre, kur vyko vadinamoji „dekompresija“, kariniu lėktuvu grįžo į karinį aerodromą „Brize Norton“ Anglijos pietuose.

Velso princas Harry, kuris yra trečiasis eilėje į Britanijos sostą, sakė, jog per 20 savaičių tarnybos per skrydžius iš „Camp Bastion“ pagrindinės britų bazės Afganistane neramiojoje Helmando provincijoje, jam teko nukauti Talibano kovotojų.

Manoma, kad jis su savo daliniu – Armijos oro pajėgų korpuso 3-iojo pulko 662-ąja eskadrile – toliau vyks į nuolatinę dalinio dislokavimo vietą Safolke, Anglijos rytuose.

Tikriausiai Kipre Harry pirmą kartą per 20 savaičių išgėrė alaus, nes kariams duodama po keturias skardines šviesiojo alaus, kad padėtų jiems atsigauti po tarnybos Helmande.

Kipre netoli pietinio miesto Limasolio esančiame Akrotiryje ir gretimame Episkopyje kariams padedama prisitaikyti prie įprasto taikaus gyvenimo po streso, patirto kovos veiksmuose.

Kiprui 1960 metais tapus nepriklausomam nuo Didžiosios Britanijos, pastaroji išsaugojo dvi dideles bazes šioje strategiškai svarbioje saloje, kur dislokuota apie 9000 karių ir aptarnaujančio personalo.

Princas Harry yra sakęs, kad jo daliniui tekdavo maištininkus „šalinti iš žaidimo“, ir palyginęs šaudymą į kovotojus su kompiuteriniu žaidimu, tuo papiktinęs Talibaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento