Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prorusiškas tinklaraštininkas A.Šarijus siaučia toliau: po jo skundų Katalonijos universitetas pašalino „Azovstal“ gynėjo nuotraukas

Katalonijos politechnikos universitetas pašalino iš parodos ukrainiečių kario, „Azov“ pulko kovotojo ir „Azovstal“ gynėjo Dmytro Kozackio (Oresto) fotografijos darbus. Pašalinti jo darbus esą dėl nacistinių pažiūrų pareikalavo prorusiškas Ukrainos tinklaraštininkas Anatolijus Šarijus, kuris ragino žmones masiškai skųstis dėl parodos.
„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje
„Azov“ pulko kovotojo Dmytro Kozackio nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje sujaudino visą pasaulį. / Dmytro Kozackio nuotr.

Lapkričio 13 d. universitetas išplatino pareiškimą, kuriame teigė, kad darbai buvo atšaukti ir kad universitetas „nežinojo apie autoriaus ideologiją“, rašo theins.ru.

„Universitetas radikaliai atmeta nacizmą ir apgailestauja dėl susidariusios situacijos“, – sakoma pareiškime. Kuo remiasi universitetas, pareiškime nedetalizuojama.

D.Kozackis, šaukinys Orestas, taip pat žinomas kaip „Azovstalio akys“. Jis yra daugumos nuotraukų iš gamyklos, kurios gynėjai didvyriškai gynėsi nuo Rusijos pajėgų atakų, autorius, o jo darbai buvo publikuoti daugelyje tarptautinių žiniasklaidos priemonių. Iš jo nuotraukų ir vaizdo įrašų buvo galima sužinoti apie tai, kas vyko apgultoje gamyklos teritorijoje. Jis dokumentavo ir ukrainiečių gynėjų žygdarbius, ir Rusijos karo nusikaltimus Mariupolyje.

2022 m. gegužę jis paskelbė naujausias nuotraukas ir parašė, kad ruošiasi pasiduoti. „Štai ir viskas. Ačiū už prieglobstį, „Azovstal“, mano mirties ir mano gyvenimo vieta“, – rašė Orestas. Jis taip pat paprašė, kad jo darbai būtų siunčiami į konkursus. Orestui pavyko grįžti į Ukrainą rugsėjį, jis buvo vienas iš tų, kurie buvo iškeisti į prorusišką Ukrainos oligarchą ir politiką Viktorą Medvedčuką.

Rusijos propaganda pulką „Azov“ jau seniai nuolat kaltina nacistinėmis pažiūromis. Pulko vadovai tai neigia. Viešumoje iki šiol nebuvo paskelbta faktų ar įrodymų, kad D.Kozackis būtų nacistinių pažiūrų.

Nuotr. iš „Twitter“/Iš nelaisvės grįžęs Dmytro Kozackis su mama ir seserimi
Nuotr. iš „Twitter“/Iš nelaisvės grįžęs Dmytro Kozackis su mama ir seserimi

A.Šarijus yra prorusiškas tinklaraštininkas ir politikas. Ukraina jį kaltina valstybės išdavyste ir reikalauja jį išduoti. Ispanijoje apsistojęs A.Šarijus laukia, kuo baigsis teismo procesas dėl jo galimo išdavimo.

Instagram nuotr./Anatolijus Šarijus Maskvoje
Instagram nuotr./Anatolijus Šarijus Maskvoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas