Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po raketų smūgių Charkive tėvas dvi valandas meldėsi laikydamas žuvusio paauglio ranką

Trečiadienį Rusijos kariuomenei apšaudžius Charkivą, žuvo trys žmonės. Vienas jų – 13-metis paauglys, kuris gyvybės neteko laukdamas transporto stotelėje. Praėjus kelioms valandoms po šio įvykio, žiniasklaidą apskriejo fotografija, kurioje matomas prie žuvusio berniuko priklaupęs vyras, laikantis jo ranką. Ukrainos žurnalistas Romanas Caplijenka rašė, kad šis vyras – paauglio tėvas, kuris prie sūnaus kūno meldėsi dvi valandas.
Raketomis apšaudytas Charkivas
Tėvas prie sūnaus kūno meldėsi dvi valandas. / AP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį maždaug 9.30 val. vietos (ir Lietuvos) laiku į Charkivą atskriejo raketos. Pirminiais duomenimis, rusų okupantai panaudojo raketų sistemas „Uragan“.

Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Synehubovas iš karto paragino miesto gyventojus neiti į lauką ir tikino, kad įvykio vietoje dirba pagalbos tarnybos.

„Vienam Charkivo rajonų ryte smogė rusų okupantai. Įvykio vietoje dirba gelbėtojai. Pirminiais duomenimis, yra sužeistųjų“, – teigė O.Synehubovas.

AFP/ „Scanpix“ nuotr./Raketomis apšaudytas Charkivas
AFP/ „Scanpix“ nuotr./Raketomis apšaudytas Charkivas

Kiek vėliau jis patikslino, kad dėl apšaudymo žuvo trys žmonės, tarp kurių 13 metų paauglys.

Praėjus kelioms valandoms po apšaudymo, žurnalistas R.Caplijenka savo socialiniuose tinkluose pasidalino nuotrauka ir įrašu, kuriame teigė, kad prie žuvusio paauglio įvykio vietoje meldėsi tėvas.

„Mirusio paauglio tėvas Charkive daugiau nei dvi valandas skaitė maldas prie sūnaus kūno, laikydamas jo ranką. Blogis turi būti nubaustas, kitaip jis grįžta dvigubai stipresnis“, – rašė žurnalistas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raketomis apšaudytas Charkivas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raketomis apšaudytas Charkivas

Charkivo apygardos prokuratūros duomenimis, 13-metis berniukas žuvo būdamas viešojo transporto stotelėje, o jo 15-metė sesuo buvo sužeista. Nuo rusų raketų taip pat žuvo pagyvenusi pora – 69 metų vyras ir 69 metų moteris. Pranešama, kad nuo smūgio nukentėjo dar viena moteris, jai yra 72-eji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas