Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po riaušių Lenkijos–Ukrainos pasienyje judėjimas vis dar apribotas

Po pirmadienį Ukrainos ir Lenkijos pasienyje vykusių riaušių judėjimas per pasienio patikros punktus vis dar komplikuotas, praneša Ukrainos vidaus reikalų ministerija. Neramumų priežastis – protestas prieš įstatymo projektą, kuriuo reikalaujama užsienyje registruotus automobilius įforminti muitinėje.
Jagodino pasienio punktas
Jagodino pasienio punktas / „Sputnik“ nuotr.

Antradienį ryte Ukrainos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad Sienos apsaugos tarnyba „ėmėsi saugumo priemonių, padėsiančių užkirsti kelią provokacijoms pasienyje“.

Vis dėlto, ministerijos teigimu, judėjimas per pasienio su Lenkija punktus Jagodiną, Krakovecį ir Šegenį vis dar komplikuotas. Esą judėjimas ribotas ir dvejuose pasienio punktuose su Slovakija bei viename su Vengrija.

„Sputnik“ nuotr./Jagodino pasienio patikros punktas
„Sputnik“ nuotr./Jagodino pasienio patikros punktas

Ukrainos vidaus reikalų ministerija ragina atsižvelgti į šią informaciją ir pasirinkti optimalų maršrutą.

Protestuotojai priešinasi lapkričio 8 dieną Ukrainos parlamente patvirtintam įstatymo projektui. Juo remiantis į šalį įvažiuojantys automobiliai užsienietiškais numeriais turės būti įforminti muitinėje.

Remiantis įstatymo projektu, taip pat bus sugriežtinta atsakomybė už muitinės taisyklių pažeidimus.

Sekmadienį protestuotojai ėmė iš dalies arba visiškai blokuoti kelius, vedančius į 11 pasienio su Lenkija ir kitomis šalimis patikros punktų.

Riaušės pasienyje

Pirmadienį pasienio su Lenkija punkte Jagodine tarp protestuotojų ir vairuotojų vyko masinės muštynės.

„Kas 30 minučių protestuotojai į abi sienos puses praleisdavo po tris sunkvežimius. Vienas vairuotojas nusprendė pravažiuoti be eilės. Tai suerzino protestuotojus. Jie pradėjo į automobilį mėtyti padangas ir muštis, o vairuotojas iš automobilio suriko: „Aš jus visus suvažinėsiu!“, – rašoma portalo volyn24.com reportaže.

Portalo duomenimis, kurį laiką policija nesikišo: pareigūnai ėmėsi veiksmų tik po to, kai protestuotojai į sunkvežimius pradėjo mėtyti degančias padangas, o sunkvežimis – judėti žmonių link.

„Sunkvežimio vairuotojui pasisekė prasibrauti pro kelią blokuojančius protestuotojus ir pravažiuoti pro sieną. Pravažiavo ir dar penki už jo buvę automobiliai“, – rašo volyn24.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai