Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
05 17 /18:56

Po šaudymo prie Izraelio ambasados Švedija stiprina Izraelio interesų apsaugą – policija

Po šaudymo prie Izraelio ambasados Stokholme Švedija stiprina Izraelio interesų ir žydų bendruomenės šalyje saugumo priemones, penktadienį pranešė policija.
HENRIK MONTGOMERY/TT / AFP
HENRIK MONTGOMERY/TT / AFP

Ankstyvą penktadienio rytą pasigirdus šūviams, policija uždarė ambasados apylinkes ir atliko kratas keliuose Stokholmo rajonuose.

„Dėl įtariamų šūvių netoli Izraelio ambasados Stokholme policija imasi saugumo priemonių, (kad apsaugotų) Izraelio ir žydų turtą bei interesus visoje šalyje“, – savo interneto svetainėje paskelbė policijos departamentas.

Izraelio ambasadorius Švedijoje Zivas Nevo Kulmanas (Zivas Nevas Kulmanas) socialiniame tinkle „X“ padėkojo institucijoms „už jų skubią reakciją ir tyrimą, taip pat už sustiprintas saugumo priemones aplink mūsų ambasadą ir aplink žydų bendruomenes“.

Vasario mėnesį policija Izraelio ambasados komplekso teritorijoje rado daiktą, kuris buvo apibūdintas kaip pavojingas, o ambasadorius šį incidentą pavadino bandymu įvykdyti išpuolį. Švedijos žvalgybos tarnybos pradėjo tyrimą dėl „teroristinio nusikaltimo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius