Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija: įtariamieji kandidato į Ekvadoro prezidentus nužudymo byloje yra kolumbiečiai

Visi šeši dėl kandidato į Ekvadoro prezidentus nužudymo suimti asmenys bei vienas nušautas įtariamas užpuolikas yra kolumbiečiai, ketvirtadienį pranešė policija.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.

Anksčiau šalies vidaus reikalų ministras Juanas Zapata (Chuanas Sapata) nurodė, kad visi įtariamieji Fernando Villavicencio (Fernando Viljavisensijaus) nužudymo byloje yra užsieniečiai.

Jis tuomet pridūrė, kad suimtieji priklauso organizuotoms nusikalstamoms grupuotėms, tačiau nesusiejo nužudymo su nė viena iš daugybės šalyje veikiančių gaujų, garsėjančių prekyba narkotikais.

F. Villavicencio, 59-erių žurnalistas ir žymus kovotojas su korupcija, buvo nušautas, kai trečiadienio vakarą palikinėjo savo rinkiminės kampanijos mitingą šalies sostinėje Kite.

Vieną iš įtariamų užpuolikų nušovė saugumo darbuotojai, o dar šeši asmenys buvo suimti.

„Visi jie, įskaitant žuvusįjį, yra kolumbiečiai“, – naujienų agentūrai AFP sakė policija.

F. Villavicencio kūnas iš kriminologijos laboratorijos buvo pervežtas į laidojimo namus, į šiaurę nuo sostinės, privatiems šermenims.

Po nužudymo Kolumbijos prezidentas Guillermo Lasso (Giljermas Lasas) paskelbė du mėnesius truksiančią nepaprastąją padėtį ir socialiniuose tinkluose sakė, kad paprašė JAV Federalinių tyrimų biuro (FTB) pagalbos tiriant žmogžudystę.

Jis taip pat paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą.

Per areštus ir reidus policija rado šautuvą, automatą, keturis pistoletus, tris granatas, dvi šautuvų dėtuves, keturias dėžutes šovinių, du motociklus ir automobilį, kuris, kaip pranešta, buvo pavogtas.

F. Villavicencio žurnalistiniai tyrimai buvo atskleidę didžiulį kyšininkavimo tinklą. Be kita ko, dėl demaskuotos korupcijos buvęs šalies prezidentas Rafaelis Correa (Rafaelis Korėja) buvo nuteistas aštuonerius metus kalėti.

Ekvadoras, esantis tarp pagrindinių kokaino gamintojų – Kolumbijos ir Peru, – dėl savo padėties ir silpnesnės kontrolės yra tapęs nauju pasaulinės prekybos narkotikais centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas