Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Politkovskajai buvo grasinama penkerius metus

Žurnalistės Anos Politkovskajos vaikai, apklausiami ketvirtadienį teisme, pareiškė, kad pastaruosius penkerius metus prieš žūtį motinai buvo grasinama.
Ana Politkovskaja
Ana Politkovskaja / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė „Interfax“ korespondentas, A.Politkovskajos sūnus Ilja, kalbėdamas ketvirtadienį Maskvos apygardos kariniame teisme, pareiškė, kad grasinimai motinai buvo susiję su publikacijomis, kurias ji parašė.

„Dažniausiai mama mėgino atriboti mus nuo tokios informacijos ir dalijosi ja su patikimais asmenimis iš laikraščio", – sakė I.Politkovskis.

Savo ruožtu žuvusios žurnalistės dukra, kuri nužudymo metu gyveno su A.Politkovskaja, pranešė, kad žuvusioji prieš mirtį „kažką matė".Savo ruožtu žuvusios žurnalistės dukra, kuri nužudymo metu gyveno su A.Politkovskaja, pranešė, kad žuvusioji prieš mirtį „kažką matė".

„Ji mane įspėjo, kad laiptinėje pastebėjo keistų žmonių, kurių anksčiau nebuvo mačiusi, ir kad būčiau atsargesnė. Tai rodo, kad ji kažką matė", – sakė Vera Politkovskaja.

Be to, V.Politkovskaja pareiškė, kad motina, kalbėdama jai apie žmones, kuriuos matė laiptinėje, sakė, jog „nuo jų nesklinda alkoholio kvapas – vadinasi, jie ne alkoholikai, bet kažkokie keisti".

„Ji buvo parašiusi daug įvairių publikacijų, dėl kurių grėsė pavojus, ir tai suvokė, bet man pateikdavo tokiu požiūriu, kad aš turiu būti atsargi", – sakė V.Politkovskaja.

Moteris papasakojo, kad 2006 metų spalį, būdama ketvirtą mėnesį nėščia, prieš savaitę iki žurnalistės žūties persikėlė gyventi pas motiną.

Tuo tarpu I.Politkovskis teismui paaiškino, kad A.Politkovskaja „nušvietė labai daug temų, tarp jų rašė Čečėnijos ir armijos tema, apskritai nušvietė visas temas, kur reikėjo tyrimo".

Į teisėjo klausimą, ar buvo sutikę nukentėjusieji teisiamuosius anksčiau, I. ir V.Politkovskiai atsakė: „Ne."

Po I. ir V.Politkovskių parodymų procese paskelbta neilga pertrauka ir po jos posėdis, kaip tikimasi, bus tęsiamas.

„Novaja gazeta" apžvalgininkė A.Politkovskaja buvo nušauta 2006 metų spalio 7 dieną namo, kuriame gyveno, laiptinėje Lesnaja gatvėje Maskvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas