Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Politologas A.Piontkovskis: J.Stalino pavyzdžiu sekantis V.Putinas rengia susidorojimą su generolais

Rusija patiria pralaimėjimą. Ji jau patyrė kolosalų gėdingą pralaimėjimą. Jei per ateinantį mėnesį ukrainiečiai sugebės išlaisvinti Chersoną, tai bus visiška Rusijos valstybės ir jos valdžios katastrofa. Tokią nuomonę interviu Ukrainos agentūrai „UNIAN“ išsakė žymus rusų politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kas kaltas: fiureris ar generolai? Fiureris išsuko kampaniją, juodinančią generolus. Jie ne mano herojai, bet iš esmės toks raginimas jiems sudėti ginklus ir pereiti į gėrio pusę tuo momentu, kai jiems gresia siaubingas susidorojimas. Toks pats susidorojimas, kaip Stalinas padarė su generolu Pavlovu po pralaimėjimo 1941-aisiais“, – sakė politologas.

Pasak jo, pirmiausia sprendimas dėl mobilizacijos Rusijoje – socialinė katastrofa ir ji jau iškerojo.

„Buvo paskelbta apie 300 tūkst. mobilizaciją, o pasirodė, kad planuoja pašaukti milijoną. Taigi nėra nieko: nei karių, nei batų, nei ekipuotės, nei ginklų – viskas išvogta. Dėl šios situacijos propaganda suka teiginį „didįjį Putiną pavedė generolai“. Rengiamas masinis susidorojimas su generolais. Jiems reikia spręsti: arba juos kankins, arba juos žudys, arba... Chersone Stremousovas pareiškė: „Reikalauju, kad atstatydintų gynybos ministrą Šoigu ir jis išeitų eiliniu kareiviu į frontą, kad išpirktų tą gėdą“, – kalbėjo A.Piontkovskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrejus Piontkovskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrejus Piontkovskis

Rusijos statytinis laikinai okupuotoje Ukrainos Chersono srityje Kirilas Stremousovas ketvirtadienį viešai pasiūlė Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu nusišauti. K.Stremousovas paskelbė keturių minučių trukmės vaizdo įrašą, kuriame iškoneveikė Rusijos generolus ir ministrus, kurie, pasak jo, visiškai nesupranta situacijos fronte.

„Bet kas yra šis žmogus (K.Stremousovas – red.)? Jam juk davė tokius nurodymus. Putinas rengia baisias savo generolų skerdynes. Galbūt jau suvokdamas, kad jo pralaimėjimas neišvengiamas. Štai ši katastrofa turi būti kažkieno paaiškinta. Jis nesirengia pabaigti savižudybe, kaip Nikolajus pirmasis, prapylęs Sevastopolį“, – svarstė A.Piontkovskis.

Jo teigimu, šiuo metu Šoigu ir kiti generolai neatstatydinami, nes jei juos atleistų – paskirtų naujus, o po dviejų savaičių Ukraina užims Chersoną.

„Jie sąmoningai vysto šią generolų kaltinimo kampaniją. Kai katastrofa visiškai atsiskleis, jie viskuo kaltins generolus“, – mano rusų analitikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas