Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Popiežius išreiškė gilų sielvartą dėl Gazos Ruože nužudytų pagalbos darbuotojų

Popiežius Pranciškus trečiadienį išreiškė gilų sielvartą dėl septynių labdaros organizacijos darbuotojų žūties per Izraelio smūgį Gazos Ruože.
Ettore Ferrari / ZUMAPRESS.com
Ettore Ferrari / ZUMAPRESS.com

„Reiškiu gilų sielvartą dėl savanorių, nužudytų skirstant humanitarinę pagalbą Gazos Ruože, – sakė 87 metų pontifikas per kassavaitinę audienciją Vatikane. – Meldžiuosi už juos ir jų šeimas.“

Jis dar kartą paragino suteikti galimybę, kaip išsireiškė, išsekusiems ir kenčiantiems civiliams Gazos gyventojams gauti humanitarinę pagalbą ir paleisti „Hamas“ laikomus įkaitus.

Trečiadienį, po to, kai kilo tarptautinis pasipiktinimas, Izraelio gynybos vadas smūgį labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ darbuotojams pavadino didele klaida.

Karas Gazos Ruože prasidėjo spalio 7 dieną islamistų judėjimo „Hamas“ surengtu išpuoliu, per kurį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąją kampaniją žuvo mažiausiai 32 916 žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Per išpuolį prieš Izraelį palestiniečių kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų. Izraelio teigimu, Gazos Ruože liko apie 130, iš kurių 34 laikomi žuvusiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas