Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Popiežius paliudijo artumą Gazos Ruože nužudytų įkaitų artimiesiems

Popiežius Pranciškus sekmadienį išreiškė artumą šešių Izraelio įkaitų, kurių kūnai šio mėnesio pradžioje buvo rasti Gazos Ruože, artimiesiems ir sakė, kad susitiko su vieno iš jų motina.
Pope Pranciškus atlieka Angelus maldą 2024-aisiais. / Evandro Inetti / ZUMAPRESS.com
Pope Pranciškus atlieka Angelus maldą 2024-aisiais. / Evandro Inetti / ZUMAPRESS.com

Šie šeši asmenys buvo vieni iš 251 įkaito, paimto per precedento neturintį spalio 7-osios islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“ išpuolį, sukėlusį karą Gazos Ruože. 

Iš jų 97 vis dar laikomi Gazos Ruože, įskaitant 33, kurie, Izraelio kariuomenės teigimu, yra žuvę.

„Galvoju apie Artimuosius Rytus. Tiek daug nekaltų aukų. Galvoju apie motinas, kurios dėl karo neteko sūnų. Kiek daug jaunų gyvybių nutrūko“, –  „Viešpaties Angelo“ maldos pabaigoje sakė Pranciškus. 

„Galvoju apie Hershą Goldbergą-Poliną (Heršą Goldbergą-Poliną), kuris rugsėjo pradžioje buvo rastas negyvas kartu su kitais penkiais įkaitais Gazoje“, – pažymėjo jis. 

„Praėjusių metų lapkritį sutikau jo motiną Rachel (Reičel), kurios humaniškumas mane pribloškė. Šiuo metu ją lydžiu. Meldžiuosi už aukas ir toliau esu artimas visoms įkaitų šeimoms“, – pridūrė jis.

Izraelio ir JAV pilietybes turėjusiam H. Goldbergui-Polinui buvo 23 metai, kai jis buvo pagrobtas iš muzikos festivalio.

Jis nusiuntė savo motinai Rachel trumpąją žinutę su užrašu „Aš tave myliu“, o po to dar vieną su užrašu „Atsiprašau“.

Tos dienos „Hamas“ vaizdo įraše matyti, kaip H. Goldbergą-Poliną sučiumpa ginkluoti kovotojai, sugrūda į pikapą ir išveža. Vaikinas įraše matomas pasruvęs krauju, jam nuplėšta dalis kairės rankos.

„Tegul konfliktas Palestinoje ir Izraelyje baigiasi. Tegul liaujasi smurtas. Tegul liaujasi neapykanta. Tegul būna paleisti įkaitai. Tegul tęsiasi derybos. Ir tegul bus rasti taikos sprendimai“, – meldėsi pontifikas. 

Kaip rodo naujienų agentūros AFP duomenys, pagrįsti oficialiais Izraelio skaičiais, spalio 7-osios „Hamas“ išpuolis Izraelyje nulėmė 1 205 žmonių, daugiausia civilių, žūtį. Tarp jų yra nelaisvėje nužudyti įkaitai.

Izraelio kampanija prieš „Hamas“ nuo spalio 7 dienos Gazos Ruože pražudė mažiausiai 41 206 žmonės, pranešė teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija. Jungtinių Tautų teisių biuras teigia, kad dauguma žuvusiųjų yra moterys ir vaikai.

Dėl karo Gazos Ruože kilo humanitarinė krizė, o beveik visi iš 2,4 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?