Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2016 09 04 /12:51

Popiežius Pranciškus paskelbė šventąja Motiną Teresę

Popiežius Pranciškus sekmadienį paskelbė šventąja didelę pagarbą pelniusią velionę vienuolę Motiną Teresę per kanonizacijos mišias Vatikano Šv. Petro aikštėje.
Motinos Teresės portretas ant Šv. Petro bazilikos fasado
Motinos Teresės portretas ant Šv. Petro bazilikos fasado / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šventosios Trejybės garbei skelbiame ir įvardijame palaimintąją Teresę iš Kalkutos šventąją bei įtraukiame ją tarp šventųjų. Skelbiame, kad ji turi būti visos Bažnyčios gerbiama kaip šventoji“, – lotynų kalba ištarė pontifikas.

Ši gerbiama ir tuo pačiu prieštaringai vertinama vienuolė, dėl savo darbo su mirštančiaisiais ir neturtingaisiais tapusi XX amžiaus krikščionybės šventenybe, buvo pakelta į altoriaus garbę jos mirties Kalkutoje 19-ųjų metinių išvakarėse.

„Atstumtųjų šventąja“ praminta Motina Teresė beveik keturis dešimtmečius rūpinosi neturtėliais šiame didžiuliame Indijos mieste. Į Rytų Indiją ji atvyko kaip Airijos Loreto seserų ordino misionierė dirbti mokytoja.

Popiežius pakvietė 1 500 benamių papietauti Vatikane

Popiežius Pranciškus, sekdamas Motinos Teresės pavyzdžiu, pakvietė 1 500 benamių Vatikane pavalgyti picos po šios vienuolės misionierės kanonizacijos mišių.

Picos kepėjas iš Neapolio atsivežė 20 pagalbininkų ir tris krosnis, kad galėtų pagaminti pietus, kuriuos svečiams patieks beveik 250 vienuolių ir kunigų.

Benamiai, beveik visi besiglaudžiantys prieglaudose, kurias prižiūri Motinos Teresės įkurtas Dievo Meilės misionierių seserų ordinas, per naktį iš visos Italijos autobusais atvyko į Romą, kad galėtų dalyvauti sekmadienio mišiose. Jie per ceremoniją sėdėjo garbingiausiose vietose, o po mišių bus pavaišinti pietumis Vatikano salės vestibiulyje.

Picos kepėjas iš Neapolio atsivežė 20 pagalbininkų ir tris krosnis, kad galėtų pagaminti pietus, kuriuos svečiams patieks beveik 250 vienuolių ir kunigų.

Motinos Teresės paskelbimas šventąja laikomas svarbiausiu įvykiu per popiežiaus Pranciškaus paskelbtus Gailestingumo metus ir, kai kuriais atžvilgiais – per visą šio popiežiaus pontifikatą.

Pranciškaus nuomone, Motiną Teresė įgyvendino jo idealus: ji stengėsi, kad Bažnyčia – ir dvasiškai, ir materialiai – taptų gailestingą „lauko ligonine“ patiems vargingiausiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius