Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugaliją apėmė streikų banga. Nedirba oro uostai, muziejai

Europos Sąjungos profesinių sąjungų konfederacijos generalinė sekretorė Bernadette Segol teigia, kad Europos profesinės sąjungos siekia parodyti, kad politika turi būti pakeista. Tad į protestus prieš taupymo priemones kartu su Ispanija ir kitomis Europos šalimis įsiliejo ir Portugalija. Lisabonoje nuo trečiadienio aidi policijos sirenos, sostinėje pilna demonstrantų, nešančių raudonus užrašus „Greve“ (streikas).
Profsąjungų streikas Lisabonoje
Profsąjungų streikas Lisabonoje / Rasos Pekarskienės nuotr.

Tiesa, Lisabonos gyvenimas nėra visai sustojęs, tačiau ramybę nuolat drumsčia policijos sirenos. Jos aiškiai girdimos senamiestyje, kur siauros gatvelės ir aukšti namai. Apie suimtus ar sužeistus nepranešama.

Lapkričio 14 dieną streikuotojus palaikė ir kai kurie muziejai, tarkime, Šv. Jurgio pilis (Castelo de Sao Jorge) – teko užlipti į statų kalną ir pamatyti ant informacijos durų užrašą „Streikas. Tikimės supratimo“. Vaikštant mieste, senamiesčio gatvelėmis, ant įstaigų durų taip pat matyti skelbimai apie streiką. Ant metro stoteles žyminčių stulpų, laivų prieplaukoje – visur skelbiama, kad vyksta streikas. Tad stotys ir stotelės tuščios.

Tačiau galima stebėti, kad kai kurie laivai plaukioja, galbūt taip užtikrinamas susisiekimas.

Senamiesčio aikštėse ištempti plakatai, skelbiantys, kurią valandą vyks streikas. Demonstruotojai muša būgnus, skanduoja, paskui juos važiuoja policijos mikroautobusai, sankryžose budi policijos patrulių grupelės. Mitingai nėra labai masiniai. Vienoje iš miesto aikščių, kurioje vyko streikuojančių žmonių susibūrimas, protestavo apie 1000 žmonių.

VIDEO: 15min.lt: streikas Portugalijoje, Lisabonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai