Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Portugalija liepsnoja: gaisrai pasiekė gyvenamuosius rajonus, uždaryta dalis greitkelio tarp Lisabonos ir Porto

Pirmadienį Portugalijai grumiantis su aukšta temperatūra ir stipriu vėju, beveik 1 600 ugniagesių buvo pasiųsta gesinti gaisrų 20 skirtingų vietovių.

Šalies vyriausybė paprašė, kad Europos Komisija aktyvuotų savo civilinės saugos mechanizmą kovai su miškų gaisrais Aveiro rajone, kanalui „Euronews“ sakė šaltinis iš Portugalijos civilinės saugos agentūros.

Vietos valdžios institucijų duomenimis, savaitgalį kilus keliems gaisrams, miškų gaisrai apėmė gyvenamuosius namus ir sustabdė eismą regiono greitkeliais.

Pagal civilinės saugos mechanizmą Europos Komisija gali suteikti pagalbą – papildomų ugniagesių, vandens bombonešių ir sraigtasparnių. Ji taip pat gali padėti naudodama palydovines nuotraukas iš „Copernicus“ sistemos – ES kosmoso programos Žemės stebėjimo programos – stebėti gaisrus vietoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gaisrai Portugalijoje, Albergarija-a-Velha vietovėje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gaisrai Portugalijoje, Albergarija-a-Velha vietovėje

Portugalijos vakarinėje pakrantėje esančiame Albergarija-a-Velha mieste užsidegė keli namai po to, kai gaisras kilo kaimyninėje Sever do Vouga savivaldybėje, Portugalijos naujienų agentūrai „Lusa“ pranešė vietos valdžios šaltinis.

Pasak miesto mero Antonio Loureiro, evakuotas vienas kvartalas ir manoma, kad bus evakuoti dar keli. Keturi žmonės buvo sužeisti.

Nutrauktas eismas dalyje greitkelio tarp Lisabonos ir Porto

Google Maps/Gaisrai Portugalijoje
Google Maps/Gaisrai Portugalijoje

Valdžios institucijos nutraukė eismą trimis pagrindiniais greitkeliais, įskaitant dalį pagrindinio greitkelio, jungiančio Lisabonos ir Porto miestus.

Savivaldybė įspėjo gyventojus saugotis ir pirmadienį atšaukė pamokas mokyklose.

„Scanpix“/AP nuotr./Gaisras Portugalijoje
„Scanpix“/AP nuotr./Gaisras Portugalijoje

Dėl gaisrų pavojaus visoje žemyninėje Portugalijos dalyje iki antradienio paskelbtas pavojus, nes keli gaisrai, įskaitant Sever do Vouga ir Oliveira de Azemeišo vietoves, tebėra aktyvūs.

Kaip sekmadienį pranešė vietos žiniasklaida, daugiau kaip 500 ugniagesių kovoja su didžiausiu iš gaisrų netoli Oliveiros de Azemeišo, į pietus nuo Porto.

Vienas ugniagesys iš São Mamede Infesta ugniagesių komandos, kuris buvo tarp kovotojų su gaisru Oliveira de Azemeišo vietovėje, žuvo po to, kai gesinant gaisrą jam sustojo širdis ir sutriko plaučių veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas