Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija pasiūlė JT rezoliucijos dėl Izraelio ir Gazos Ruožo paliaubų projektą

Prancūzija, koordinuodama veiksmus su Egiptu ir Jordanija, pateikė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai rezoliucijos projektą, kuriuo Izraelis ir Gazos Ruožo kovotojai raginami paskelbti paliaubas, antradienį vakare pranešė Eliziejaus rūmai.
Apšaudyta Palestinos teritorija
Apšaudyta Palestinos teritorija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Egipto vadovas Abdel Fattahas al Sisi, atvykęs į Paryžių dalyvauti viršūnių susitikimuose Afrikos tema, suderino rezoliuciją per vaizdo konferenciją su Jordanijos karaliumi Abdullah II, sakoma pranešime.

„Šios trys šalys sutarė dėl trijų paprastų elementų: šaudymas turi liautis, atėjo laikas paliauboms – ir kad JT Saugumo Taryba privalo imtis šio klausimo“, – rašo Eliziejaus rūmai.

Prancūzija, jau kelias dienas raginusi kuo skubiau nutraukti ugnį, nurodė palaikanti Egipto pastangas tarpininkauti.

E.Macronas pirmadienį pabrėžė Egipto tarpininkavimo svarbą po derybų Paryžiuje su A.F.al Sisi – svarbiu sąjungininku ir Prancūzijos gynybos pramonės sektoriaus užsakovu, nors aktyvistai reiškia susirūpinimą dėl Kairo žmogaus teisių politikos.

JT Saugumo Taryba iki šiol nesugebėjo priimti net ir paprasto pareiškimo dėl naujai įsiplieskusio konflikto Artimuosiuose Rytuose. Izraelio ištikimos sąjungininkės Jungtinės Valstijos atmetė trijų ankstesnių pareiškimų projektus, pateiktus Kinijos, Norvegijos ir Tuniso, kuriuose buvo raginama nutraukti kautynes.

Kinijos ambasadorius prie JT Zhang Junas sakė, kad per uždarą posėdį Saugumo Tarybos narės „išklausė pasiūlymo, pateikto Tarybai mūsų kolegos prancūzo, ir, kalbant apie Kiniją, mes neabejotinai palaikome visas pastangas, turinčias padėti užbaigti šią krizę ir sugrįžti prie taikos Artimuosiuose Rytuose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?