Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija: smurtas prieš palestiniečių civilius yra nepriimtinas

Prancūzija pirmadienį pasmerkė Izraelio naujakurių išpuolį okupuotame Vakarų Krante ir pareiškė, kad „smurtas prieš palestiniečių civilius yra nepriimtinas“.
Izraelio karys Vakarų Krante
Izraelio karys Vakarų Krante / „DPA“/„Picture-Alliance“/„Scanpix“

Prancūzija griežtai smerkia išpuolį prieš miestą, kuriame žuvo du izraeliečiai broliai, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime ir priduriama, kad yra pavojus, jog padėtis Vakarų Krante gali tapti nekontroliuojama.

Prancūzija ragino visas šalis „vengti smurto kurstymo ir prisidėti prie deeskalacijos“, teigiama pareiškime.

Izraelio vyriausybė, „kaip okupacinė valdžia“, privalo „apsaugoti palestiniečių civilius gyventojus“ ir surasti išpuolių, per kuriuos šiauriniame Chuvaros mieste buvo padegti automobiliai ir namai, kaltininkus“, sakė ministerija.

Palestiniečiai okupuotame Vakarų Krante pirmadienį skaičiavo, kiek kainavo kruvinas Izraelio naujakurių smurtas ir padegimai, nukreipti prieš miestą, kuriame žuvo du izraeliečiai broliai.

Naktį šiauriniame Chuvaros mieste dešimtys Izraelio naujakurių padegė namus ir automobilius po Izraelio ir palestiniečių derybų kaimyninėje Jordanijoje, kuriomis siekta numalšinti smurto bangą palestiniečių teritorijose.

Palestinos Raudonojo Pusmėnulio draugija pranešė, kad daugiau kaip 350 palestiniečių buvo sužeisti, dauguma jų įkvėpė ašarinių dujų.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad 37 metų Samehas Aqtashas buvo nušautas netoliese esančiame Zaataros kaime.

Smurtas kilo praėjus kelioms valandoms po to, kai du izraeliečių naujakuriai – broliai 20 metų Yagelis Yanivas ir 22-erių Hallelis Yanivas sekmadienį buvo nušauti, kai važiavo per Chuvarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas