Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzija sunerimusi: nepaprastoji padėtis nepagelbėjo

Nepaprastoji padėtis, paskelbta Prancūzijoje po pernai lapkritį Paryžių supurčiusių džihadistų išpuolių, ir tūkstančių karių patruliavimas miestų gatvėse padarė tik „ribotą poveikį“ saugumui, antradienį paskelbė parlamento tyrėjai.
Tyrėjai pristato ataskaitą apie saugumo padėtį Prancūzijoje
Tyrėjai pristato ataskaitą apie saugumo padėtį Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nepaprastoji padėtis padarė poveikį, bet jis, kaip regis, greitai išblėso“, – sakė socialistas įstatymų leidėjas Sebastienas Pietrasanta, kalbėdamas apie priemones, kurios tebetaikomos praėjus beveik aštuoniems mėnesiams po tų atakų.

Tyrėjai taip pat reiškė abejones dėl „realios pridėtinės vertės“, kurią atnešė operacija „Sentinelle“, kai tūkstančiai karių buvo pasiųsti saugoti mokyklų, sinagogų, prekybos centrų ir kitų pažeidžiamų objektų.

Prancūzijos parlamento tyrimo dėl pernai Paryžių sukrėtusių teroro atakų antradienį paskelbtose išvadose taip pat rekomenduojama apjungti daugelį šalyje veikiančių žvalgybos tarnybų į vieną agentūrą.

„Patirdami tarptautinio terorizmo grėsmę turime būtis daug ambicingesni žvalgybos srityje“, – sakė tyrimo komisijos pirmininkas Georges'as Fenechas, rekomenduodamas įkurti „nacionalinę kovos su terorizmu agentūrą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas