Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija teigia, kad Nigeryje sulaikytas jos pilietis, ir ragina jį nedelsiant paleisti

Paryžius antradienį paragino nedelsiant paleisti Nigeryje sulaikytą Prancūzijos pilietį, pablogėjus abiejų valstybių santykiams po perversmo buvusioje Vakarų Afrikos kolonijoje.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 2 Nigeris Prancūzija

Rugsėjo 8 dieną buvo suimtas ilgą laiką šalyje gyvenęs prancūzų verslininkas Stephane'as Jullienas (Stefanas Žuljenas), Prancūzijos ambasadoje atstovavęs emigrantų interesams, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Prancūzija reikalauja, kad jis būtų nedelsiant paleistas“, – pridūrė ji, sakydama, kad Prancūzijos ambasada Niamėjuje nuo pat sulaikymo stengėsi užtikrinti jam konsulinę apsaugą.

Po liepos 26-osios perversmo, per kurį buvo nuverstas prancūzų sąjungininkas prezidentas Mohamedas Bazoumas (Mohamedas Bazumas), Nigerio ir Prancūzijos santykiai labai pablogėjo.

Paryžius, kuris dislokavo Nigeryje 1 500 karių, kad padėtų kovoti su džihadistais Sachelyje, palaikė M. Bazoumą ir nepripažįsta naujosios valdžios. 

Buvo spėliojama, kad Prancūzija bus priversta visiškai išvesti savo kariuomenę iš Nigerio, o praėjusią savaitę Prancūzijos gynybos ministerijos šaltinis teigė, kad Prancūzijos kariuomenė dėl to derasi su Nigerio kariuomene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas