Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija žada skirti 12 mln. eurų pagalbą Sirijai dėl žemės drebėjimo

Prancūzija ketvirtadienį pažadėjo 12 mln. eurų skubią pagalbą Sirijos gyventojams po žemės drebėjimo, šios savaitės pradžioje sukrėtusio Siriją ir kaimyninę Turkiją.
Gelbėjimo darbai Turkijoje
Gelbėjimo darbai Turkijoje / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Francois Delmas sakė, kad pagalba bus teikiama „per nevyriausybines organizacijas ir Jungtines Tautas visuose nukentėjusiuose regionuose“.

Po beveik 12 metų trukusio pilietinio karo Sirija yra padalyta į regionus, kontroliuojamus vyriausybės, džihadistų, sukilėlių ar pusiau autonominės kurdų valdžios.

Pirmadienį įvykęs 7,8 balo žemės drebėjimas smogė ir režimo, ir opozicijos kontroliuojamoms šalies teritorijoms.

Daug nukentėjusių žmonių gyvena paskutiniame dideliame šalies opozicijos bastione Idlibe – anklave Sirijos šiaurės vakaruose, į kurį nevyriausybinėms organizacijoms sunkiai sekasi teikti humanitarinę pagalbą per vienintelį sienos su Turkija perėjimo punktą.

Anot F. Delmas, Prancūzija įsipareigojo skirti 5 mln. eurų JT fondui, teikiančiam tarpvalstybinę pagalbą šiaurės vakarų Sirijai.

Dar 5 mln. eurų bus skirti „kelioms Prancūzijos ir tarptautinėms nevyriausybinėms organizacijoms, dirbančioms sveikatos, pastogės, vandens, higienos ir sanitarijos sektoriuose“.

Paskutiniai 2 mln. eurų, skirti skubiai pagalbai maistu, dar „peržiūrimi“.

Vakarų šalys atsisako turėti reikalų su Damasko režimu – jam taikomos sankcijos dėl elgesio su civiliais konflikto metu.

F. Delmas sakė, kad pagalba Sirijos gyventojams niekaip nepakeis Prancūzijos „politinio požiūrio“ į prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę ir kad Paryžius vis dar remia politinį sprendimą konfliktui užbaigti.

Per žemės drebėjimą abiejose šalyse žuvo daugiau kaip 19,3 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito